Ana Sayfa Vergi Ar-Ge Merkezlerinde Çalışanlara İlişkin Personel Listesini 3 Aylık Dönemler İtibariyle Vergi Dairesi...

    Ar-Ge Merkezlerinde Çalışanlara İlişkin Personel Listesini 3 Aylık Dönemler İtibariyle Vergi Dairesi ve SGK’ya Gönderiyor musunuz?

    1818
    0

    Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin kuruluşu ile faaliyetin devamlılığında tam zaman eşdeğer personel hesabı büyük önem taşımaktadır.

    Şart 3 aylık dönem itibariyle sağlanmalıdır.

    Tam Zaman Eşdeğer süresinin her bir 3 aylık dönemin tamamı itibariyle tutması esastır. Öyle ki aylık olarak sayı tutmasa bile 3 aylık dönem itibariyle tutması yeterlidir.

    SGK ve vergi dairesine yapılması gereken bildirim…

    Ar-Ge merkezi bulunan işletmeler, bu merkezlerde çalışan personel listesini her bir ay bazında ayrı ayrı olmak üzere, her bir geçici vergilendirme dönemini izleyen ayın sonuna kadar bağlı bulundukları vergi dairesine ve ilgili SGK vermekle mükelleftirler. Öyle ki tasarım merkezleri için yönetmelik böyle bir zorunluluk öngörmese de biz tasarım merkezi olan işletmeler için de bildirim verilmesinde fayda görmekteyiz.

    Görüşmelerimizde ve özellikle gerçekleştirdiğimiz seminerlerde birçok Ar-Ge merkezinin bildirimde bulunmadığını be bundan haberlerinin olmadığını gözlemlemekteyiz.

    Herhangi bir cezai müeyyideyle karşılaşılmaması için bildirim sürelerine dikkat edilmesinde fayda bulunmaktadır.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKonsinye İhracatlarda E-Fatura Kullanılır mı?
    Sonraki İçerikTemel Bilimler Desteği Artık Teknopark Şirket ve Yönetici Şirketler İçin de Uygulanacak!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz