Ana Sayfa Vergi Temel Bilimler Desteği Artık Teknopark Şirket ve Yönetici Şirketler İçin de Uygulanacak!

    Temel Bilimler Desteği Artık Teknopark Şirket ve Yönetici Şirketler İçin de Uygulanacak!

    1862
    0

    Daha önce sadece Ar-Ge merkezleri için geçerli olan temel bilimler desteği 01.07.2017 tarihinden Teknoparklarda da uygulanacak.

    Desteğin uygulanacağı lisans alanları…
    Buna göre temel bilimler alanları yine matematik, fizik, kimya ve biyoloji lisans programlarını ifade etmektedir.

    Temel bilimler alanlarında en az lisans derecesine sahip Ar-Ge personeli istihdam eden Teknoloji Geliştirme Bölgeleri firmalarının, bu personelin her birine ödedikleri aylık ücretin o yıl için uygulanan asgari ücretin aylık brüt tutarı kadarlık kısmı, iki yıl süreyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak.

    Sınır toplam personel sayısının yüzde onu…
    Her bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi firmasına sağlanacak destek, ilgili ayda Teknoloji Geliştirme Bölgesi firmasında istihdam edilen toplam personel sayısının yüzde onunu geçemeyecek.

    Yönetici şirketler de destekten yararlanacak…
    Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yönetici şirketlerinde istihdam edilen temel bilimler mezunu Ar-Ge personeline de aynen uygulanacak.

    Halen tasarım merkezleri kapsam dışında…
    Bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmadığından tasarım merkezleri halen bu destekten yararlanamamaktadır.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAr-Ge Merkezlerinde Çalışanlara İlişkin Personel Listesini 3 Aylık Dönemler İtibariyle Vergi Dairesi ve SGK’ya Gönderiyor musunuz?
    Sonraki İçerikAcentenin Genel Yükümlülükleri Nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz