Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kıdem Tazminatının Tavan Üzerinde Kalan Kısım Ücret Olarak Değerlendirilecektir

    Kıdem Tazminatının Tavan Üzerinde Kalan Kısım Ücret Olarak Değerlendirilecektir

    168
    0

    Mükellefin bir personeli işten ayrılacak hakkettiği kıdem tazminatının üzerinde bir tutar vermek istiyor mükellef (hakkettiği 62.000 civarı onlar 100.000 TL vermek istiyorlar ) bu durumda aradaki farkı kıdem tazminatı bordrosunun diğer kısmına ilave edip tamamlayabilir miyiz?

    İşçiye fazlaya ilişkin ödenen İşverenliğin istemesi durumunda kıdem tazminatı tavan miktarı üzerinde tazminat ödemesinde herhangi bir engel yoktur. Kıdem tazminatının tavana kadar olan kısmı için sadece damga vergisi kesintisi yapılması gerekmektedir. Üzerindeki kısım ücret olarak değerlendirilecektir. 

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik10 Yılı Aşan Sermaye Ödemelerinde Eski Sermayenin Ödendiğine Dair Tespitin Dayanağı Ne Olacaktır?
    Sonraki İçerikGerçek Kişi Mükellefler (Şahıs Firmaları) Gerçek Faydalanıcı Bildirimini Verecek Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz