Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri ve Sınavları Kim Tarafından Yapılır?

    İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri ve Sınavları Kim Tarafından Yapılır?

    1976
    0

    1 – İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI EĞİTİMİ SONUNDA SINAVLAR KİM TARAFINDAN YAPILIR?
    İş güvenliği uzmanlığı eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılır veya yaptırılır.

    2- İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVLARI NE KADAR SIKLIKLA YAPILIR?
    Sınavlar Genel Müdürlüğün belirlediği sayıda (yılda 2 ya da 3 kez) yapılır.

    3- İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI EĞİTİMİ SONUNDA ALINAN KATILIM BELGESİ İLE İŞYERİ HEKİMLİĞİ YA DA İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI YAPILABİLİR Mİ?
    İş güvenliği uzmanlığı belgesi; iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendis, mimar, teknik eleman veya iş sağlığı ve güvenliği programı mezunlarına Genel Müdürlükçe verilir.

    İşyeri hekimliği belgesi; işyeri hekimliği eğitim programını tamamlayan ve eğitim sonunda Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda başarılı olan hekimlere Genel Müdürlükçe verilir.

    Katılım belgesi ile işyeri hekimliği ya da iş güvenliği uzmanlığı yapılamaz.

    4- İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI EĞİTİMİ VE SINAVLARI SONRASINDA SERTİFİKA KİM TARAFINDAN VERİLİR?
    Sertifika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından verilir.

    5- 15.8.2009 TARİHİNDEN ÖNCE TÜRK MİMAR VE MÜHENDİS ODALARI BİRLİĞİNDEN ALINAN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SERTİFİKASI GEÇERLİ MİDİR?
    İş güvenliği uzmanlığı, ilk defa 4857 sayılı İş Kanununda tanımlanmıştır. Dolayısıyla 2004 yılından itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen sertifikalar geçerlidir.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikŞirket Birleşmelerinde, Sermaye Artırımı Yapılması ve Azınlık Paylarının Alınması Durumunda Vergi Nasıl Hesaplanır?
    Sonraki İçerikÇek iskonto karşılığı kredi kullanılması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz