Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş arıyorum. İŞKUR’un hizmetlerinden internet üzerinden yararlanabilir miyim?

İş arıyorum. İŞKUR’un hizmetlerinden internet üzerinden yararlanabilir miyim?

1699
0

1. İŞKUR’un hizmetlerinden internet üzerinden yararlanabilir miyim?

İş arayanlar, internet üzerinden iş arayan olarak kuruma (İŞKUR’a) başvurabilir, ardından iş arayabilir, işe başvuru-davet-görüşme süreçlerini internet aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

2. İŞKUR’un hizmetlerinden internet üzerinden yararlanabilmem için neler yapmalıyım?

İnternet üzerinden işlem yapabilmek için “kullanıcı kaydı” oluşturmalısınız. Kullanıcı kaydı, sistem üyeliği anlamına gelmektedir ve sizin internet üzerinden, kendi adınıza işlem yapabilmenizi sağlayacaktır.

Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra, t. C. Kimlik numara’nızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilir ve kurum hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Sistem girişi, ekranın (web sayfasının) sağ üst köşesindeki “iş arayan girişi” bağlantısına tıkladıktan sonra, t. C. Kimlik numarası ve şifre girilerek yapılabilir.

3. Kullanıcı kaydımı nasıl oluşturabilirim?

Kullanıcı kaydınızı, ana sayfamızdaki iş arayan için olan “üye ol” bağlantısına tıklayarak veya sağdaki “kısayollar” bölümünden “sistem / iş arayan üyeliği” bağlantısına tıklayarak oluşturulabilir.

Üyelik sırasında, T. C. Kimlik numaranızı bilmiyorsanız, nüfus vatandaşlık işleri genel müdürlüğü’nün sitesinden (üyelik ekranındaki bağlantıyı takip ederek) bulabilirsiniz. Girmiş olduğunuz kimlik bilgileri kimlik paylaşım sistemi’inde doğrulanacaktır. Cep telefonu, elektronik posta adresi gibi iletişim bilgilerinizi ve belirlediğiniz şifreyi girerek kullanıcı kaydınızı tamamlamış olursunuz ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

4. Kullanıcı kaydımı tamamladım ancak hesabımı etkinleştirebilmem için sistem tarafından gönderilen onay kodu bana ulaşmadı. Ne yapmalıyım?

Öncelikle kaydınızı yaparken tercih etmiş olduğunuz e-mail adresi veya cep telefonu numaranızın doğruluğundan emin olmalısınız. Bu bilgilerin doğru olduğundan emin iseniz en yakın işkur birimi ile şahsen veya telefonla bağlantı kurarak onay numaranızı alabilir ve “hesap etkinleştirme” işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

5. İş arayan olarak başvuru yapabilmem için kullanıcı kaydımı oluşturmam yeterli mi?

Yeterli değildir. Kullanıcı kaydı sisteme üye olmayı sağlar. Açık işlere başvuru yapabilmek için, “online işlemler à istihdam à başvuru/kayıt düzenleme” menü adımındaki bölümü doldurmalısınız.

6. Başvuru/kayıt düzenleme bölümünü nasıl doldurabilirim?

Anasayfamızın sağ üst köşesindeki iş arayan girişine tıklandıktan sonra, t.c kimlik numarası ve şifre girilerek sisteme giriş yapılır.

“online işlemler à istihdam à başvuru/kayıt düzenleme” menü adımına tıklanır. Burada girmeniz beklenen bilgiler genel olarak özgeçmişinizi ve iş tercihlerinizi içermektedir. Sizden girmeniz beklenen bilgiler, kendinizi işverene tanıtmak için girilmesi gereken zorunlu ve isteğe bağlı bilgilerden oluşmaktadır.

Bulunulan sayfadaki bilgi girişi tamamlandıktan sonra, bir sonraki sayfaya “ileri” bağlantısı kullanılarak devam edilir.

Öğrenim bilgilerinizi ve meslek bilgilerinizi girmeniz zorunludur. Birden fazla girilebilen bilgilerinizi girerken “ekle” komutunu kullanarak, her bir bilgiyi tek tek eklemeniz gerekmektedir. Örneğin: okul bilginizi girerken, bitirmiş olduğunuz her bir okulun (ilk, orta, ünirversite, v.b) öğrenim seviyesi, adı, bölümü, başlama ve bitirme yıllarını girdikten sonra, “ekle” komutunu kullanarak kayıt bilgilerinize ekleyebilirsiniz. “ekle” komutunu kullanmadığınız takdirde, girmiş olduğunuz bilgiler kaydedilmeyecektir.

Eğer daha önce kpss sınavına girmiş iseniz, sınav sonuçlarınız otomatik olarak sistem tarafından yüklenecektir.

“ileri” bağlantısını kullanarak en son sayfaya geldiğinizde (en son sayfanın adı “işlem sonu”dur), “kaydet” komutunu kullanarak, girmiş olduğunuz bütün bilgiler kaydedilir.

Böylece iş arayan kaydınız tamamlanmış olur. Böylece, artık, “online işlemler à istihdam à açık iş ilanları” menü adımından açık işleri listeleyip başvuru yapabilir ya da “online işlemler à istihdam à bana uygun işler” adımından size uygun olan açık işlere başvurabilirsiniz.

7. Sistemin oluşturduğu bilgilerle oluşan özgeçmiş haricinde, kendi hazırladığım özgeçmişi de sisteme yükleyebilir miyim ?

Microsoft word veya pdf formatında hazırlamış olduğunuz özgeçmişlerinizi, “online işlemler à istihdam à başvuru/kayıt düzenleme” menü adımındaki “özgeçmiş ekleme (cv)” sekmesinden sisteme yükleyebilir siniz.

Jpg veya gıf formatındaki fotoğrafınızı ise; “online işlemler à istihdam à başvuru/kayıt düzenleme” menü adımındaki “fotoğraf yükleme” sekmesinden sisteme yükleyebilirsiniz.

8. Açık işleri (işgücü istemleri) nasıl görebilirim?

Ana sayfada “açık iş ilanları” bağlantısı veya sağda “genel bilgiler” altındaki “açık iş durumu” bağlantısı tıklanarak açık işlerin listelendiği sayfaya ulaşılır. Bu sayfada, mevcut açık işler, belli kriterler girilerek sorgulanabilir.

9. Hangi işlere başvurduğumu nasıl görebilirim?

İşgücü istemlerine yönelik hareketlerinizi, sağdaki “kısayollar” bölümünün altındaki “başvurularım” bağlantısına tıklayarak ulaşılan sayfadan takip edebilirsiniz.

10. İşgücü istemlerine (açık işlere) nasıl başvurabilirim?

Sağda “genel bilgiler” altındaki “bana uygun işler” bağlantısına tıklayarak ulaştığınız ekrandan, daha önceden girmiş olduğunuz bilgilere göre, size uygun olan açık işleri listeleyebilirsiniz. Açılan sayfada “ara” komutuna tıkladığınızda, size uygun işler sistemden sorgulanmış olacaktır. Çıkan listede, işgücü istemi numarasına tıkladığınızda, işgücü isteminin detaylı bilgisine ulaşabileceksiniz. İşgücü istemini inceledikten sonra, bu sayfada sol alt köşeden “başvur” komutunu kullanarak iş başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru tamamlandıktan sonra, işlemin tamamlandığına ilişkin bir mesaj verilir.

Başvurunuzun durumunu takip etmek için ise, “başvurularım” adımını kullanabilirsiniz.

11. Sisteme üye oldum. Ancak şifremi unuttum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

İşarayan girişine tıkladıktan sonra, “şifremi unuttum” kısayolunu kullanıp, kimlik bilgilerinizi doğrulayarak yeni bir şifre belirleyebilirsiniz.

 


Kaynak: işkur.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


Kimler İşsizlik Sigortasından Yararlanabilir?

İşsizlik Maaşı 2018 yılında ne kadar oldu?

Kıdem Tazminatınız Zamanında Ödenmezse Faiz İsteyebilir misiniz?

Evlendikten Sonra İşten Ayrılma Halinde Kıdem Tazminatı Alabilir misiniz?

Deniz İş Kanununa Göre Kıdem Tazminatının Hesaplanması Ne Üzerinden Yapılır?

Kıdem Tazminatı Hesaplanırken Ücrete Hangi Ödemeler Dâhil Edilmez?

İş yeri Satılırsa İşçi Kıdem Tazminatını İsteyebilir mi?

 

Önceki İçerikÇağrı Üzerine Çalışma Ne Demektir?
Sonraki İçerikPersonel arıyorum. İş Kurumunun hizmetlerinden internet üzerinden faydalanabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz