Ana Sayfa Ekonomi İran’ın İthalat Yasaklamaları duyurusu – 6.7.2018

İran’ın İthalat Yasaklamaları duyurusu – 6.7.2018

941
0

İran’ın İthalat Yasaklamaları duyurusu – 6.7.2018

İSTANBUL MADEN VE METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ’nden

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliğinden alınan bir yazıda; T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünün bir yazısına atfen, İran ekonomisinin sene başından bu yana yaşanan döviz kuru dalgalanmalarından ve Amerika Birleşik Devletleri’nin 8 Mayıs 2018 tarihinde Nükleer Anlaşmadan çekildiğini açıklaması ile başlayan belirsizlik sürecinden olumsuz yönde etkilendiği ve İran Hükümeti’nin ülkeden döviz çıkışını engellemek üzere tedbirler almaya başladığı belirtilmekte olup, bu kapsamda, İran basınında çıkan haberlere göre, İran’ın 1.339 kalem üründe gümrük vergilerini artırma ya da ithalatı yasaklama yoluna gitmeye hazırlandığı ifade edilmektedir.

Bahse konu yazıda devamla, Tahran Ticaret Müşavirliğimiz tarafından İran haber kaynaklarında yapılan araştırmalara atıfla, yasaklamaya tabi ürünlere ilişkin gayri resmi listeye ulaşıldığı belirtilmekte olup, bahse konu ürün listesi ekte yer almaktadır.

Liste için tıklayınız…

Kaynak: İmmib.org.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikEkonomik Kalkınma Örgütü Üyesi Ülkelerin İstihdam Oranı Verimsiz İşlerle Artıyor
Sonraki İçerikVergi Affı için başvuru süresi 27 Ağustos 2018 tarihine uzatıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz