Ana Sayfa İstatistik Ekonomik Kalkınma Örgütü Üyesi Ülkelerin İstihdam Oranı Verimsiz İşlerle Artıyor

Ekonomik Kalkınma Örgütü Üyesi Ülkelerin İstihdam Oranı Verimsiz İşlerle Artıyor

904
0

Ekonomik Kalkınma Örgütü Üyesi Ülkelerin İstihdam Oranı Düşük Verimli İşler ile Artıyor

Düşük verimli işlerin çoğalması dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerde yaygın hale gelirken, yaşam standartlarını geliştirme konusundaki sosyal uzlaşma çabalarını riske atmaktadır.

OECD’nin  son raporuna göre düşük verimli işler özellikle  bilgisayarlar ve elektrik gibi yüksek teknoloji gerektiren etkinliklerin imalatını kötü yönde etkilemektedir.

Özellikle İtalya, Meksika, İspanya ve Birleşik Krallık ile Amerika gibi pekçok ülkedeki ekonomik kalkınma istihdam oranlarını artırsa bile, yeni iş alanlarının etkinlikleri genellikle verimsiz işlerle bağlantılıdır.

Düşük verimli işlerin pek çoğu, pek çok yerde emek karşılığı alınan ücretleri de aşağı çekmektedir. Portekiz, İspanya ve Birleşik Krallık gibi  ülkelerde net ücret 2010 yılından 2016 yılına kadar ciddi oranda düşüş yaşamıştır. Ancak düşük verimli işlerin artmasına rağmen, Almanya ve Amerika gibi ekonomilerde net ücretler düşük de olsa yıllar boyunca artış göstermiştir.


Kaynak:OECD
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik304 SERİ NO’LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ – 6.7.2018 – Yeni işe alınan işçi için vergi teşviki
Sonraki İçerikİran’ın İthalat Yasaklamaları duyurusu – 6.7.2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz