Ana Sayfa TTK İki ayrı limited şirket, başka bir limited şirkete ortak olabilir mi?

    İki ayrı limited şirket, başka bir limited şirkete ortak olabilir mi?

    786
    0

    İki ayrı limited şirket ortaklık yapabilir mi, nasıl bir yol izlemeliyiz, noterden ortaklık kararı mı yapmalıyız, vergi dairesi ve ssk işlemleri hangi taraftan beyan edilecek, yoksa yeni bir ortak firma kurularak mı yapılabilir?

    İki ayrı şirket yeni bir şirket kurabilir. Özel bir işlem yok. Normal şirket kuruluşunda yapılan işlemler burada da yapılacak. Farklılık Ortakların Tüzel kişi olmasıdır. Her şirket kendi bünyesinde karar alır. Karar da yeni kurulacak şirkete ne kadar hisse ile ortak olunacağı belirtilir. Bürokratik işlemler için İTO web sayfasından yararlanınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEYT sebebiyle işten ayrılış bildirgesi verilen çalışan, çalışmaya devam edecekse, SGDP’ye tabi İşe giriş bildirgesini hangi tarihte vermeliyiz?
    Sonraki İçerik2.000 TL’nin altındaki faturalar KDV tevkifatlı düzenlenebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz