Ana Sayfa Çalışma Hayatı EYT sebebiyle işten ayrılış bildirgesi verilen çalışan, çalışmaya devam edecekse, SGDP’ye tabi...

    EYT sebebiyle işten ayrılış bildirgesi verilen çalışan, çalışmaya devam edecekse, SGDP’ye tabi İşe giriş bildirgesini hangi tarihte vermeliyiz?

    298
    0

    1- EYT sebebiyle işten ayrılış bildirgesi verilen çalışan, çalışmaya devam edecekse, SGDP’ ye tabi “İşe giriş bildirgesini” hangi tarihte vermeliyiz? / verebiliriz ?

    2- EYT sebebiyle işten ayrılan/işten ayrılış bildirgesi verilen çalışan, bu tarihi takip eden 30 gün içerisinde aynı işyerinde SGDP ye tabi çalışmaya başlarsa, İşveren Priminden %5 indirim yapılacak.

    Grup şirketleri bünyesinde (ortakları aynı kişiler), birden çok şirket var, bazı şirketlerin birden çok SGK İşyeri numarası var (Merkez Ofis , Atölye İmalathane, Şube..)


    SGDP’ de %5 Teşvikten faydalanma açısından ; İşyerinin cari/geçmiş borçlarının bulunması önemli midir ? Şirketin aynı SGK Sicil Numaralı işyerine mi giriş yapılmalı ? Şirketin, başka SGK Sicil numaralı işyerine girişi yapılabilir mi ? Grup şirketler içerisinde diğer şirketlere girişi yapılabilir mi ?


    İşçinin emeklilik talep dilekçesi alınıp 08 kodu ile çıkışı yapılır.

    İşçi yaşlılık aylığı barkodlu başvuru belgesini getirir ertesi güne işçinin SGDP girişi yapılır.

    Destekten yararlanabilmesi için prim borcunun bulunmaması gerekir.

    Emekliliğe hak kazandığı işyerinden başka işyerine de işçinin de yazılı rızası ile SGDP’li girişi yapılabilir.



    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Yılında konut kira geliri ve ücret gelirinin birlikte edilmesi halinde beyan sınırı nedir?
    Sonraki İçerikİki ayrı limited şirket, başka bir limited şirkete ortak olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz