Ana Sayfa Duyurular İhracat İşlemlerinde E-Fatura Kullanımı 1 Temmuz’dan İtibaren Zorunlu!!!

İhracat İşlemlerinde E-Fatura Kullanımı 1 Temmuz’dan İtibaren Zorunlu!!!

1489
0

E-Fatura uygulamasına kayıtlı olanların ihracat ve yolcu beraberi eşya ihracı (Tax-Free) işlemlerinde 01.07.2017 tarihinden itibaren E-Fatura düzenleme zorunluluğu başlamaktadır.

İhracat işlemlerinde E-Fatura kullanım zorunluluğunun başlangıcı 01.07.2017 tarihi olmakla birlikte, 01.01.2017 tarihinden itibaren uygulamaya ilişkin sistem, mükelleflerin kullanımına açılmış bulunmaktadır. Uygulamadan, Gelir İdaresi Başkanlığınca ücretsiz olarak mükelleflere sunulan “Portal Yöntemi” kullanılarak da yararlanılabilmektedir.

NOT: Gelir İdaresi Başkanlığınca “İhracat ve Yolcu Beraberi Eşya Faturalarının e-Fatura Olarak Düzenlenip Gönderilmesine İlişkin Sıkça Sorulan Sorular” başlığı altında bir doküman hazırlanmış ve www.efatura.gov.tr internet adresi üzerinden tüm mükelleflerin erişimine sunulmuştur.

İhracat İşlemlerinde E-Fatura Kullanımı İle İlgili Sıkça Sorulan Soruları İncelemek İçin Tıklayınız
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İlgili Duyurusu İçin Tıklayınız

Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik6552 Sayılı Kanun Kapsamında; Araç Kiralama Şirketine Ait, Yapılandırılarak Ödenen MTV’si Gider Olarak Kaydedilir mi?
Sonraki İçerikSGK’nın Fazla veya Yersiz Ödemelerin Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz