Ana Sayfa SGK Hizmetlerinden Dolayı Geçici Köy Korucularına Aylık Bağlanır mı?

    Hizmetlerinden Dolayı Geçici Köy Korucularına Aylık Bağlanır mı?

    1502
    0

    Geçici Köy Korucularına Aylık Bağlanması
    442 sayılı Köy Kanununa 5673 sayılı Kanunla eklenen Ek 16., Ek.17., Geçici 1. Maddeler ile 6353 sayılı Kanunla eklenen Geçici 2. Maddeye dayanılarak aylık bağlanmaktadır.

    1- HANGİ BELGELER İSTENMEKTEDİR?
    1.1-
    Terör suçlarından mahkûm olmadığına dair savcılık belgesi
    1.2- Aylık bağlama ve tazminat ödeme formu (Nüfus bilgileri, Görevden ayrılış sebebi, en son görev aylığı, işe giriş ve ayrılış bilgileri, ilişiğinin kesildiği tarih, hizmetlerinde fasıla olup olmadığı bilgilerini içermelidir)
    1.3- Dilekçe

    2- BAŞVURULAR NEREYE YAPILABİLMEKTEDİR?
    İlgilinin görev yaptığı il ya da ilçe mülki idare amirliklerine başvuru yapılabilmektedir.

    3- DUL VE YETİMLERE İNTİKAL EDER Mİ, EDERSE KOŞULLARI NELERDİR?
    Ölüm halinde ilgiliye bağlanan ya da bağlanacak aylığın % 75’i dul eşe intikal eder. Dul eşin yeniden evlenmesi üzerine aylıkları kesilmektedir. Evlenme sebebiyle kesilen bu aylık evliliğin ölüm dışındaki nedenlerle sona ermesi hali hariç olmak üzere bir daha bağlanma imkânı bulunmamaktadır.

    Kaynak:
    5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu
    442 Sayılı Köy Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Nisan Ayında Ekonomik Güven Endeksi %3,6 Arttı.
    Sonraki İçerikHarç Hesaplama Ölçüleri Nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz