Ana Sayfa SGK Hava alanında 4 saatlik kontrol olur mu?

Hava alanında 4 saatlik kontrol olur mu?

927
0

Kapsamlı kontrol işlemi nedir? Ne kadar süreyle ve nerede gerçekleştirilir?

Kapsamlı kontrol işlemi, ülkeye giriş koşullarının ayrıntılı olarak kontrolünü ifade eder. Bu kontrolde Türkiye’ye girişlerine izin verilmeyecek kişilerin belirlenmesi temel amaçtır.

Bu çerçevede, yabancının durumundan ve belgelerinden şüphe duyan giriş işlemlerinden sorumlu kolluk görevlisi, yabancıyı kapsamlı kontrol işlemine tabi tutabilecektir.

Kapsamlı kontrol işlemi, idari gözetim işlemi olmayıp başta belge kontrolü olmak üzere ülkeye giriş koşullarının ayrıntılı olarak kontrolünü ifade eder.

Kontrol işlemi, en fazla dört saat içinde tamamlanır, şayet dört saatlik süre aşılacaksa yabancının rızası aranır.

Kapsamlı kontrol süresi içinde yabancı, ülkesine dönebilir ya da işlemlerin sonuçlanmasını bekleyebilir.

Kapsamlı kontrol işlemi, pasaport kontrol noktasına yakın ayrı bir mahalde gerçekleştirilir


Kaynak:Göç İdare Genel Müdürlüğü
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 

Önceki İçerikDefter – Beyan Sistemi Basit Usul Çoklu Belge Girişi Nedir?
Sonraki İçerikİkinci el binek otomobillerin tamir edilmek suretiyle satışında KDV uygulaması nasıldır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz