Ana Sayfa Vergi GİB-Portaline giremiyorum. “Lütfen Bekleyiniz. Elektronik imza uygulaması yükleniyor.” ekranında takılıyor. Ne yapmalıyım?

GİB-Portaline giremiyorum. “Lütfen Bekleyiniz. Elektronik imza uygulaması yükleniyor.” ekranında takılıyor. Ne yapmalıyım?

16452
0
Google Chrome tarayıcısı (42.0.2311.90 sürümü) Java eklentisini engellemiş durumdadır (Kaynak: https://java.com/en/download/faq/chrome.xml [^]). Geçici olarak Java eklentisi Google Chrome tarayıcısı için aktifleştirmek istenirse şu bağlantıdaki bilgiler kullanılabilir: https://java.com/en/download/faq/chrome.xml#npapichrome. [^]

Google Chrome’un güncellemesi ile birlikte Google Chrome tarayıcısı ile GİB-Portaline girişte sorunların yaşandığı gözlemlenmiştir.

Bu nedenle Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari gibi farklı internet tarayıcıları ile portale giriş yapabilirsiniz. Girişte ve fatura onaylamada sorun yaşamıyorsanız ilgili Java sürümü ve tarayıcıyı kullanmaya devam ediniz. Mevcut Java sürümü ile diğer tarayıcılarda da sorun yaşamanız durumunda:
* Mevcut Java sürümünü tamamen kaldırınız.
* Java 1.7.0_65 sürümü için bağlantı adresi (bu bağlantıya portale giriş sayfasındaki “Java versiyonunu kurmak için tıklayın” bağlantısından ulaşabilirsiniz): http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-downloads-javase7-521261.html#jre-7u65-oth-JPR [^]
İndirilecek dosya: Windows x86 Offline – 28.06 MB – “jre-7u65-windows-i586.exe” dosyasını indiriniz.
* Yine Google Chrome ile girişte sorun yaşanabileceğinden Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari gibi farklı internet tarayıcıları ile portale giriş yapabilirsiniz.

(Genel olarak e-fatura pr327 numaralı forum sorunun cevabına da bakabilirsiniz.)

 

E-Fatura Portaline gerçek kişi mükelleflerin Elektronik İmza Kanunu hükümleri çerçevesinde üretilen Nitelikli Elektronik Sertifika veya 2 No.lu Elektronik Defter Tebliğinin (a) ve (b) bentlerinde yapılan değişiklikle temin edebilecekleri Mali Mühür ile, tüzel kişi mükelleflerin ise 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği çerçevesinde temin edecekleri Mali Mühür ile giriş yapabilirler.

Temin ettiğiniz akıllı kartınıza ait donanım sürücülerinin sisteminizde yüklü olması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili bir sorun yaşarsanız akıllı kart hizmet sağlayıcınızla irtibata geçiniz.

Elektronik İmza / Mali Mühür ile sisteme giriş uygulaması aşağıdaki işletim sistemlerinde test edilmiştir. Windows tabanlı işletim sistemleri için 3. maddede de bahsedilen akıllı kartınızla size verilen sürücüleri kullanabilirsiniz. Linux tabanlı işletim sistemlerinde ise akıllı kartınıza erişebilmek için gerekli donanım sürücülerini kendi dağıtımınızın uygulama depolarından bulup sisteminize yüklemeniz gerekmektedir.
oMS Windows XP
oMS Windows Vista
oMS Windows 7
oMS Windows 8
oLinux (Pardus, Ubuntu)

Mali mühürünüzü temin ettikten sonra sonra Tübitak Gelir İdaresi Başkanlığına mali mührünüzü tarafınıza teslim ettiğine dair bilgi verecektir. Ardından Gelir İdaresi Başkanlığı portalinizi aktif hale getirecek ve aktivasyon maili ile bilgilendirileceksiniz. Aktivasyonu gerçekleşip kayıtlı kullanıcılar listesinde yer almanızı takip eden 7 günden sonra kayıtlı kullanıcılara e-fatura göndermeniz ve almanız gerekmektedir. Diğer kayıtlı kullanıcıların yeni kayıt olan kullanıcılara bu süre içerisinde e-fatura göndermeleri zorunlu değildir.

e-Fatura Portalı birçok tarayıcı (Google Chrome tarayıcısı (42.0.2311.90 sürümü) Java eklentisini engellemiş durumdadır.) ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Tarayıcınızın belleğini temizleyiniz. Ayrıca, portalin çalışması için bilgisayarınızda Java’nın 1.7.0_65 (32 bit) sürümünün bulunması tavsiye edilmektedir.

“Java Runtime Environment Settings”de – “Runtime Parameters” değeri olarak “-Xmx256m” değerinin girilmesi tavsiye edilir. Tavsiye edilen Java ayarı aşağıdaki adımlar izlenerek yapılır. (Başlat -> Denetim Masası -> Java -> Java -> View -> Runtime Parameters)
1. Bilgisayarınızın Başlat menüsü altında yer alan Denetim Masası (Control Panel) dizinine tıklanır.
2. Denetim Masası içerisinde yer alan Java simgesine tıklanarak Java Kontrol Paneli açılır.
3. Java Kontrol Paneli üzerinde Java Sekmesi seçilir ve View düğmesi tıklanır. 4. Açılan pencerede yer alan Runtime Parameters alanına -Xmx256m değeri yazılarak OK düğmesine tıklanarak parametre ayarlanır.
Portalin çalışması için bilgisayarınızda sadece 1 adet Java bulunmalıdır. Java (JRE) 1.7 (ve) üstü (32 bit) sürümünün bulunması gerekmektedir. Başka bir sürüm yüklü ise onu kaldırıp sadece 1.7 üstü (32 bit) sürümünü yükleyiniz.

Java sürüm önerisine ait bağlantı adresi:
1. Java 1.7.0_65 sürümü için bağlantı adresi: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-downloads-javase7-521261.html#jre-7u65-oth-JPR [^])
(İndirilecek dosya: Windows x86 Offline – 28.06 MB – jre-7u65-windows-i586.exe dosyasını indiriniz.)

Google Chrome tarayıcısı (42.0.2311.90 sürümü) Java eklentisini engellemiş durumdadır (Geçici olarak aktifleştirmek için şu bağlantıdaki bilgiler kullanılabilir: https://java.com/en/download/faq/chrome.xml#npapichrome [^]). Bu nedenle Mozilla Firefox, Internet Explorer gibi diğer tarayıcıları kullanmayı deneyebilirsiniz. Portalinizin hangi tarayıcıda daha rahat çalıştığını kontrol edip ilgili tarayıcı ile işlem yapabilirsiniz. Ayrıca Java güncellemesi ile ilgili sorunların tekrarlanmaması için otomatik Java güncellemesini kaldırabilirsiniz. (2921 numaralı sorunun cevabındaki işlemleri uygulayarak)

Daha önce Java (JRE) 1.6.0_32 ve üstü (32 bit) sürümü bilgisayarınızda yüklüyse Java belleğini temizleyiniz. Java belleğini (cache) temizleyebilmek için aşağıdaki adımları sırası ile takip ediniz. (Başlat -> Denetim Masası -> Java -> General -> Settings -> Temporary File Settings -> Delete Files -> Ok)

1-Bilgisayarınızın Başlat menüsü altında yer alan Denetim Masası (Control Panel) dizinine tıklanır.
2-Denetim Masası içerisinde yer alan Java simgesine tıklanarak Java Kontrol Paneli açılır.
3-Java Kontrol Panelinde bulunan Settings düğmesine basılır.
4-Karşımıza Java’nın Temporary File Settings (Geçici dosya ayarları) paneli gelir. Bu panelde bulunan Delete Files düğmesine tıklanır.
5-Son adım olarak ekranımıza bir uyarı mesajı gelecektir. Bu ekranda gösterilen alanlar seçilir ve OK düğmesine basılır.

Bir kullanıcının paylaşımı:
Denetim Masası/Java Kontrol Paneline giriniz. Advanced sekmesinde Java-Plug-in başlığı altında yer alan “Enable the next-generation Java Plug-in (requires browser restart)” seçeneğindeki işareti kaldırınız. Ardından tarayıcınızı kapatıp tekrar açınız.

Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır. (Gelir İdaresi Başklanlığı)


Kaynak: GİB – E-Fatura.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karen Audit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurt dışındaki müşterilere dövizli e-faturalarda düzenlenebilir mi?
Sonraki İçerikYabancı uyruklular Serbest Bölgede Şirket Kurabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz