Ana Sayfa Muhasebe Gelir Vergisi Mükellefi Diş Tedavisini Vergi Matrahında İndirebilir Mi?

    Gelir Vergisi Mükellefi Diş Tedavisini Vergi Matrahında İndirebilir Mi?

    96
    0

    Mükellefim ağız bakımı ve yeni dişler yaptırdı bunlara karşılık ödediği ücreti defter beyan sisteminde gider düşebilir miyim?

    Ticari kazancın tespitinde GV 40’ncı madde, serbest meslek kazancının tespitimde 68. maddede sayılan Giderler deftere yazılır. Bahsettiğiniz gider tanımlaması yoktur Ancak; Geçici vergi beyanından ve Yıllık Beyannamede GVK 89/2. maddedeki şartlara göre matrahtan indirilir. İlgi maddeleri incelemenizi öneririz.

    Diğer indirimler

    Gelir Vergisi Kanunu Madde 89

    2. Beyan edilen (5281 sayılı Kanunun 43/8-c maddesiyle değişen ibare. Geçerlilik; 01.01.2005, Yürürlük; 31.12.2004) gelirin %10’unu aşmaması(*), Türkiye’de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları (mükerrer 121 inci madde çerçevesinde eğitim ve sağlık harcamaları nedeniyle vergi indiriminden yararlanan ücretliler, aynı harcamalarını bu hükümden yararlanarak matrahlarından indiremezler).

     


    Kaynak: GİB, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFatura Düzenlenmesine Dair 7 Günlük Süre Hafta Sonuna Denk Gelirse Hesaplama Nasıl Yapılır?
    Sonraki İçerike-Ticaret Faaliyeti Evden Yapılırsa Yazar Kasa Almak Zorunda Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz