Ana Sayfa Vergi Geçmiş Ve Gelecek Yıllara Ait Kira Bedelleri Tahsil Edildiğinde Nasıl Beyan Edilir?

    Geçmiş Ve Gelecek Yıllara Ait Kira Bedelleri Tahsil Edildiğinde Nasıl Beyan Edilir?

    2526
    0

    1- GEÇMİŞ YILLARA AİT KİRA BEDELLERİNİN TAHSİL EDİLMESİ HALİNDE BEYAN NASIL YAPILIR?
    Mükellefler tarafından o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak tahsil edilen kira bedelleri, tahsil edildiği yılın hasılatı sayılır.

    Örneğin; 2013, 2014, 2015 ve 2016 yılları kira gelirleri topluca 2017 yılında tahsil edilirse, 2017 yılının geliri olarak dikkate alınacaktır.

    2- GELECEK YILLARA AİT KİRA BEDELİNİN PEŞİN TAHSİL EDİLMESİ HALİNDE BEYAN NASIL YAPILIR?
    Gelecek yıllara ait olup, peşin tahsil edilen kira bedelleri, ödemenin yapıldığı yılın değil, gelirin ilgili olduğu yılın hasılatı olarak kabul edilir.

    Örneğin; 2017, 2018 ve 2019 yılları kira gelirleri topluca 2017 yılında tahsil edilirse, her yıla ait kira bedeli ilgili yılda beyan edilecektir.

    Kaynak: Gelir Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikCenaze Ödeneği Nedir? Kimlere ve Ne Kadar Ödenir?
    Sonraki İçerikAnonim Şirketlerde Tüzel Kişilik Perdesinin Kaldırılması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz