Ana Sayfa Ekonomi FED faizleri değiştirmedi ancak yükseltmeyi sürdüreceği sinyalini verdi

FED faizleri değiştirmedi ancak yükseltmeyi sürdüreceği sinyalini verdi

641
0

FED faizleri değiştirmedi ancak yükseltmeyi sürdüreceği sinyalini verdi

Amerikan ekonomisindeki büyümenin güçlü bir şekilde sürdüğünü ve iş piyasasının güçlenmeye devam ettiğini belirten FED, yüzde 2’lik enflasyon hedefinde bir değişiklik olmadığını belirtti.

Yorumlarda FED’in sonbaharda faiz oranlarını artıracağı yönündeki değerlendirmesi, bankanın ABD Başkanı Trump’ın fazi oranlarındaki yükselişin durudurulması yönündeki baskılarına direndiğini gösterdiğine dikkat çekildi.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta açıkladığı verilere göre Amerikan ekonomisi yılın çeyreğinde son dört yılın en yüksek düzeyine erişerek yüzde 4,1 büyüdü. Verilere göre bu büyümede tüketimdeki artışın ve çiftçilerin Çin’in ek vergileri misillemelerini aşmak için soya fasulyesi ticaretine yüklenmesinin etkisi bulunuyor. Ancak Trump yönetiminin vergi indirimi ve harcama poiltikaları ile mali canlanmanın etkisini yitirebileceği ve dolayısıyla ekonomik büyümenin önümüzdeki yıl itibariyle yavaşlama ihtimaline karşı enflasyonun yaklından izleneceği belirtiliyor.

Öte yandan yüzde 4 seviyesinde bulunan işsizlik oranının sürdürülebilir düzeyin altında olduğu vurgulanıyor.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTurizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30,1 arttı 
Sonraki İçerikABD Merkez Bankası faizi artırdı, yeni artış sinyali verdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz