Ana Sayfa SGK Farklı AGİ’lere Göre 2017 Asgari Ücret Tablosu Belli Oldu!

Farklı AGİ’lere Göre 2017 Asgari Ücret Tablosu Belli Oldu!

2957
0

1- 2017 YILINDA UYGULANACAK AGİ TUTARLARI BELLİ OLDU MU?
Evet.
AGİ tutarı (Asgari geçim indirimi) Asgari ücretin belli olması ile birlikte netlik kazandı.

2- AGİ NE İŞE YARIYOR?
AGİ Çalışanların ücretlerinden kesilen Gelir Vergisinin daha az kesilmesini sağlıyor.

3- AGİ’NİN YERİNE ESKİDEN BİR UYGULAMA VAR MIYDI?
Evet.
AGİ yerine eskiden vergi iadesi sistemi vardı. Bu sistemde çalışanlar bu indirimi alabilmek için önceden belirlenmiş harcamalarına ilişkin fatura ve fiş vb. belgeleri vergi iade zarfları ile işverenlere veriyorlardı.

4- AGİ’NİN ÜCRETLERE ETKİSİ NE KADAR?
AGİ’nin ücretlere etkisi çalışanın aile durumuna göre değişiklik gösteriyor.  Çalışanın Bekar veya evli olması, evli olması halinde eşinin çalışıp çalışmaması, Eşinin çalışmaması halinde ayrıca başka bir gelirinin olup, olmaması ve çocuk sayısına bağlı olarak asgari ücrete etkisi farklılık gösteriyor.

Bekar bir çalışanın ücretine olumlu etkisi Aylık 133,31 TL iken,
Evli, Eşi çalışmayan (ve Geliri olmayan ) ve 3 çocuğu olan bir çalışan için olan olumlu etkisi ise 226,63 TL’ye çıkıyor.

4- AGİ’NİN BİR ALT VE ÜST SINIRI VAR MI?
Evet.
2017 yılı için AGİ’nin
-ALT sınırı            : 133,31 TL
-ÜST Sınırı           : 226,63 TL

5- 2017 YILINDA FARKLI AGİ TUTARLARINA GÖRE ASGARİ ÜCRET TUTARLARI NE KADAR OLACAK?
Yukarıda verilen bilgiler ışığında 2017 yılında kimin ne kadar AGİ alacağı ve buna bağlı olarak da Asgari ücret olarak ne kadar par alacağı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.agi

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikAvrupa’da Siber Saldırı Şoku!
Sonraki İçerikİstirahat Parası – Geçici İş Göremezlik Ödeneği Hesaplama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz