Ana Sayfa SGK Evde Yapılacak Tadilat İşleri İçin Kolay İşverenlik Uygulamasından Yararlanılabilir Mi?

    Evde Yapılacak Tadilat İşleri İçin Kolay İşverenlik Uygulamasından Yararlanılabilir Mi?

    142
    0

    Vergi mükellefi olmayan biri evinde yapılacak inşaat işi ile ilgili SGK dosyası açtı. Kolay işverenliğe girmiyor bildiğim kadarı ile inşaat işi olduğu için bu kişi SGK beyannamesini nasıl verecek veya beyanname verecek mi çalıştırdığı kişinin SGK nasıl bildirecek ve ödeyecek?

    Belediye’den yapı ruhsatı aldıktan sonra kanunen inşaata iki sene içerisinde başlamanız ve inşaat SGK dosyası açmanız gerekiyor. İki sene içerisinde eğer inşaatta herhangi bir çalışma olmayacaksa bunu bir dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirmeniz gerekiyor. Aksi halde SGK inşaat ruhsat tarihinden itibaren en geç 2 yıl sonrasına kadar işyeri dosyası tescil ettirmediğinizde işyeri tescil evraklarını vermenizi sizden isteyecek
    ve vermediğinizde de cezai işlem uygulayacaktır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir Vergisi Mükellefinin Esas Faaliyetinin Dışındaki Kişisel Hisse Senedi Alış ve Satışları Ayrıca Vergiye Tabi Midir?
    Sonraki İçerik7440 Kasa Affı Tutarı ve Vergisi 689 Hesaba Mı Kaydedilecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz