Ana Sayfa SGK Emeklilere 5,5 Milyar Liralık Promosyon Ödemesi Yapılacak!

    Emeklilere 5,5 Milyar Liralık Promosyon Ödemesi Yapılacak!

    1713
    0

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, 11,5 milyon emeklinin tamamının 2017 yılı Mart ayında promosyonu alıp almayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

    2017 YILI MARTTA EMEKLİLİK PROMOSYONU BANKA VE EMEKLİLERE BAĞLI.
    Bakanlığın açıklamalarına göre yaklaşık 5-5,5 milyar liralık bir promosyon ödemesi olacak. Yapılacak ödemeler ile ilgili takvimlemeyi bankalar kendi aralarında ya da müşterilerine sistematiği deklare edecekler. Buna göre,
    1- Banka tercihleri,
    2- Bankasını değiştirmesi gibi planlamaları banka ile emekli arasındaki süreçte belirlenebilecektir.

    Bakan, Mart-Nisan-Mayıs aylarında promosyon hak edenlerin tamamının promosyonlarını almış olmasını temenni ettiklerini ifade etti.

    EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEMEYE DEVAM.
    Bakanlık emeklilik yaşı ile ilgili olarak da;

    Emeklilik yaşını bekleyenler beklemeye devam edeceklerini, Avrupa’da tüm ülkelerde özellikle OECD ülkelerinin tamamında en alt emeklilik yaşı 65 olduğunu söyleyen Bakan, ülkemizde 37 yaşında emeklilerin olduğunu söyledi.

    OECD üyesi ülkelerin ortalama emeklilik yaşı 72 iken ülkemizde bu yaşın şu anda 52 olduğunu ve 2023’te bu 55 yaşa yaklaşacağını belirtti. Bakanlık olarak hedeflerinin 2036’da 58-60 yaş arası emeklilik olduğunu ifade etti.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Tarih: 31 Ocak 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİngiltere Neyin Peşinde?
    Sonraki İçerikYurtdışından İthal Televizyon’a Ek Vergi Geldi!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz