Ana Sayfa Vergi Elmas Dahil Kıymetli Taşların Vadeli İthalatında KKDF Oranı %0 Uygulanacak!

    Elmas Dahil Kıymetli Taşların Vadeli İthalatında KKDF Oranı %0 Uygulanacak!

    1331
    0

    Elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, zebercet, topaz, safir ve inci mevzuatımızda kıymetli taş olarak belirlenmiştir.

    Mevcut düzenlemeye göre kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalat %6 oranında KKDF ye tabi bulunmaktadır.

    29.07.2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kıymetli taşların Borsa İstanbul A.Ş. de işlem görmek üzere kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre ithalatında ise artık KKDF alınmayacaktır.

    Özellikle Gümrük İdaresince sorgulanan bir konu olması ve kıymetli taşlar sektörünün bu yönde haklı taleplerinin olması nedenleriyle düzenlemeyi çok yerinde buluyoruz.

    Kıymetli taşlar sektörü için çok önemli olan bu değişikliğin sektöre maliyet avantajı sağlaması yanında, sektörün ihracat kapasitesine de büyük katkısı olacağını değerlendirmekteyiz.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikRödovans Sözleşmesine Bağlı ve Yatırım Teşvik Belgesine Konu Olan Yatırım İçin İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasından Faydalanılır mı?
    Sonraki İçerikGemi Adamlarının Fazla Mesaileri Nasıl Hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz