Ana Sayfa Ekonomi E-Ticaret Bilgi Sistemine Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

    E-Ticaret Bilgi Sistemine Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

    1947
    0

    11 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete’de elektronik ticaret bilgi sistemi üzerinden yapılması gereken kayıt ve bildirimlere ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla Tebliğ yayımlanmıştır.

    Tebliğde ağ üzerinde mal veya hizmet satışına yönelik sözleşme yapılmasını veya sipariş verilmesini sağlayan hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar ile bu Tebliğde belirtilen diğer gerçek veya tüzel kişilerin elektronik ticarete ilişkin kayıt veya bildirim yükümlülükleri açıklanmıştır.

    ***Tebliğ hükümleri, münhasıran elektronik posta, telefon araması, kısa mesaj veya elektronik ortamda doğrudan iletişime imkân veren benzeri bireysel iletişim araçlarıyla yapılan sözleşmeleri gerçekleştiren hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılara uygulanmaz. 

    Tebliğin içeriğinde;
    1- ETBİS’e (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi )kayıt işlemleri,
    2- Bildirim yükümlülüğü,
    3- Bildirim süresi,
    4- Bildirim usulü,
    5- Geçiş hükmü
    bulunmaktadır.

    ETBİS’E KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
    Aşağıda belirtilen gerçek veya tüzel kişiler faaliyete başlamadan önce ETBİS’e kayıt olur;
    1- Kendilerine ait elektronik ticaret ortamında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar.
    2- Aracı hizmet sağlayıcılar.
    3- Yurt içinde yerleşik olup yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmamakla birlikte yurt dışında yerleşik bir aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcılar.

    Kayıt için ETBİS’e aşağıdaki bilgiler girilir;
    1- Gerçek veya tüzel kişi tacirler için MERSİS numarası ve vergi kimlik numarası, esnaf ve sanatkârlar için T.C. kimlik numarası ve vergi kimlik numarası.
    2- Elektronik ticaret veya aracılık faaliyetinde bulunulan mobil uygulama ve alan adı.

    Tebliği İncelemek İçin Tıklayınız

    Kaynak: Resmi Gazete (11.08.2017 – 30151)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGelir Vergisi Tarifesi Nedir?
    Sonraki İçerikTeşvik Başvuruları Tek Bir Çatı Altında Toplanıyor!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz