Ana Sayfa Basından Teşvik Başvuruları Tek Bir Çatı Altında Toplanıyor!

Teşvik Başvuruları Tek Bir Çatı Altında Toplanıyor!

1452
0

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, yatırım ortamını iyileştirmek için yapılacak çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamalarda bürokrasiyi azaltacaklarını açıklayarak bütün teşvik mekanizmalarıyla alakalı illerde tek bir temas noktası oluşturmanın çok önemli olduğunu ve bu sayede kurum kurum dolaşmaya gerek kalmayacağını açıkladı.

Yatırım ortamının iyileştirilmek için yalnızca kurallar koymanın yeterli olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Akdağ, verilecek teşviklerin sahada yararlı olup olmadığının takip edilmesi gerektiğini açıkladı.

Bürokrasiyi çözmek için konulan yeni kuralların yeni bürokrasiler oluşturduğunu belirten Başbakan yardımcısı, teşvik almak için başvuru yapanların birkaç yerden evrak toplaması gerektiğini ve bekleme süresi sonunda eksik evrak olduğu gibi yanıtların alınıp sürecin uzatıldığını ve kurum kurum dolaşmak zorunda kalmanın işleri zorlaştırdığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, yapılacak işlemler için ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile çalışılması gerektiğini ve rollerinin ortaya konulacak yol haritasını uygulamak olduğunu sözlerine ekledi.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikE-Ticaret Bilgi Sistemine Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikKısmi Süreli Çalışan Yabancı İşçilere SGK Primi Ne Kadar Ödenmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz