Ana Sayfa Vergi e-fatura-hangi istisna kodunu kullanmamız uygun olacaktır?

e-fatura-hangi istisna kodunu kullanmamız uygun olacaktır?

4289
0

E-FATURA

SORU-CEVAP

SORU: 10.02.2016 tarihinde resmi gazete de yayınlanan 29.01.2016-6663 sayılı kanunun 13.maddesine göre yem ve gübre satışları kdv den müstesna edilmiştir. Bu sebeple satışı yapılan yem ürünlerimize istinaden düzenleyeceğimiz e-faturaları istisna kapsamında değerlendirmemiz ve hangi istisna kodunu kullanmamız uygun olacaktır? Kanunun yeni yürürlüğe girmesi sebebiyle şu an uygun olan herhangi bir istisna kodu bulamadık.350 diğerleri kodunu kullanmamız uygun mudur?

CEVAP: Yeni düzenlemeler yapılarak yeni kodlar eklendiğinde, e-fatura sistemine ilgili kodlar eklenene kadar (şematrona ve UBL-TR KOD LİSTELERİ Kılavuzuna) gerekli kod açıklaması yapılıp İSTİSNA Fatura tipi seçilip “350 Diğerleri” kodu içinde gösterilebilir, ayrıca faturanın açıklama (not) alanına da “6663 sayılı kanunun 13.maddesine göre yem ve gübre satışları sebebiyle KDV’lerden istisna sayılan işlem” şeklinde bir açıklama girilebilir.

Söz konusu kodlar şematrona ve kılavuza eklenmiştir. İlgili kodlar kullanılabilmektedir.

23.03.2016

_____________________________________________________________________

Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerike-Arşiv faturamı, iptal edeceğim ayın GİB raporuna iptal kaydını göndererek, ilk oluşturma tarihinden örneğin 2 ay sonra iptal ettiğim bir senaryo olabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz