Ana Sayfa Vergi Damga Vergisi Mükellefiyeti Olanlar İşlem Olmadığı Aylarda Damga Vergisi Beyanı Vermek Zorunda...

    Damga Vergisi Mükellefiyeti Olanlar İşlem Olmadığı Aylarda Damga Vergisi Beyanı Vermek Zorunda Mıdır?

    Damga Vergisi Mükellefiyeti Olanlar İşlem Olmadığı Aylarda Damga Vergisi Beyanı Vermek Zorunda Değildir

    273
    0

    Bir Ltd. Şti damga vergisi mükellefiyeti vardır. Aylık olarak herhangi bir sözleşme v.s olmasa da boş olarak beyanname vermesi zorunlu mudur? Değilse ilgili kanun maddesini paylaşabilir misiniz?

    Damga vergisi kanununa göre “SÜREKLİ” Mükellefiyet tesis ettirenler İşlem olmayan aylar için Boş beyanname verilmez. Ayrıca bu durumu Dilekçe ile VD ne BİLDİRİLMEZ.(Damga Vergisi 46 Sayılı Genel tebliğ)


    Damga vergisi beyannamesi işlem olduğunda verilebilir. Boş da olsa beyanname vermek zorunlu değildir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPersonele Verilen Yemek Ücretinin Üzerinden Hangi Kesintiler Yapılır?
    Sonraki İçerikDeprem Bölgesindeki Sahra Hastanelerine Eczacılar Tarafından Yapılan İlaç Yardımı Nasıl Belgelendirilecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz