Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personele Verilen Yemek Ücretinin Üzerinden Hangi Kesintiler Yapılır?

    Personele Verilen Yemek Ücretinin Üzerinden Hangi Kesintiler Yapılır?

    235
    0

    Personele verilen yemek kartları bordroya eklendiğinde ücret o tutar kadar yükseliyor ama biz personele ödeme yapmıyoruz ki yemek kartı veriyoruz bu durumda tahakkuk eden ücret nasıl muhasebeleştirilecek?

    Yemek kartı, Personele yapılan ayni ücrettir. Yapılan ödene Bordroda brüt maaşa eklenir. Daha sonra Çalışan gün x 110 TL tutarı GV matrahından düşülerek kayıtlara alınır.


     

    2023 Yemek istisnası olan 78,90 TL’nin üzerindeki tutarın muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

     

    Yemek ve yol ücreti 2023 yılına göre bordro da nasıl hesaplanmalı 110 TL ve 56 TL nasıl vergilendirilir?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşveren 1 Yılını Doldurmayan Sigortalıyı Askerlik Dönüşü İşe Almak Zorunda Mıdır?
    Sonraki İçerikDamga Vergisi Mükellefiyeti Olanlar İşlem Olmadığı Aylarda Damga Vergisi Beyanı Vermek Zorunda Mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz