Ana Sayfa İstatistik Bireysel Kredi Ve Konut Kredisi Almak Biraz Daha Zorlaştı!

    Bireysel Kredi Ve Konut Kredisi Almak Biraz Daha Zorlaştı!

    1312
    0

    2017 yılı ilk çeyreği için yapılan Türkiye Merkez Bankasının yapmış olduğu Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarını yayınladı.

    2017 yılı Ocak – Mart aylarında bankalar, bireysel kredilerde, konut kredilerine uygulanan standartları sıkılaştırdı.
    1- Bankalar, 2017 yılının ilk çeyreğinde işletmelere kullandırılan kredilere uygulanan standartları temelde aynı bırakmıştır.
    Bireysel kredilerde ise bankaların, konut kredilerine uygulanan standartları sıkılaştırdığı, taşıt ve diğer bireysel kredilere uygulanan standartları temelde aynı bıraktığı görülmektedir. 2017 yılının ikinci çeyreği için beklentiler, tüm kredi türlerinde standartların temelde aynı bırakılacağı yönündedir.

    2- Kredi talebi açısından bakıldığında, işletmelerin kredi taleplerinde geçen dönemde başlayan azalış bu çeyrekte de devam etmiştir. Bireysel kredi türleri açısından incelendiğinde ise konut ve diğer bireysel kredi talebinde artış
    yaşanırken, taşıt kredi talebinde azalış gerçekleştiği görülmektedir.

    3- Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde, yılın ilk çeyreğinde hem yurt içi fonlama koşulları hem de yurt dışı fonlama koşulları sıkılaşmıştır. 2017 yılı ikinci çeyreği için bankaların beklentileri, yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarında sıkılaşmanın süreceği yönündedir.

    Kaynak: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikHyundai ve Kia Araçlarını Geri Çağırıyor!
    Sonraki İçerikSamsung’dan Büyük Adım!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz