Ana Sayfa Vergi Bir Şirketin Hem Ar-Ge Veya Tasarım Merkezi Hem De Teknopark Şubesi Bulunması...

    Bir Şirketin Hem Ar-Ge Veya Tasarım Merkezi Hem De Teknopark Şubesi Bulunması Halinde Destek Ve Teşvik Uygulaması Nasıl Olacaktır?

    1713
    0

    Bir şirketin hem Ar-Ge veya tasarım merkezi hem de teknopark şubesi bulunması halinde destek ve teşvik uygulaması

    Çeşitli ortamlarda en çok karşılaştığımız sorulardan bir tanesi de, bir şirketin hem Ar-Ge veya tasarım merkezi hem de teknopark şubesinin bulunması halinde her iki kanun kapsamında desteklerden yararlanıp yararlanmayacağı veya bunun nasıl olacağıdır. Yapılan son değişikliklerle her iki mevzuatta da yerini bulan “proje bazlı” Ar-Ge, yazılım veya tasarım anlayışına da uygun biçimde, her iki kanun kapsamında proje faaliyeti, projelerde çalışacak personel ve bu faaliyetler sonucu oluşacak gelir, gider ve kazançlar ayrı ayrı izlenebilir olduğu sürece, bu konuda bir sınırlama bulunmamaktadır. Ancak bu noktada şu ince ayrıma da dikkat etmek gerekmektedir. Merkezlerde geliştirilen projelerin satışının teknoparklardan yapılması ve bu suretle % 100 kurumlar vergisi ve katma değer vergisi istisnasından yararlanılması halinde, hem kanunların getiriliş amacına aykırı hareket edilmiş olacak hem de olası bir vergi incelemesinde ciddi bir eleştiri riski alınmış olacaktır.


    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAr-Ge, Tasarım Merkez Ve Projeleri İle Teknoparklarda Ar-Ge Muhasebesi Uygulamaları
    Sonraki İçerikAr-Ge, Tasarım ve Yazılım Faaliyetlerinin İzlenmesi ve Kurum İçi Ar-Ge Kültürü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz