Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bir İşyerinde Çalışma İzni Bulunan Bir Yabancı, Başka Bir Şirkette Çalıştırılabilir mi?

    Bir İşyerinde Çalışma İzni Bulunan Bir Yabancı, Başka Bir Şirkette Çalıştırılabilir mi?

    2070
    0

    Yabancılara çalışma izinleri belirli bir işyeri veya konutta çalışmak üzere verilmekte olup, yabancının bu işyerinden ayrılması halinde izin geçerliliğini yitirmektedir.

    Bir işverenin yanında çalışma izni bulunan bir yabancının aynı izinle başka bir işyerinde çalışabilmesi mümkün bulunmadığından,
    1- Yeni işvereninin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çalışma izin başvurusunda bulunarak kendi işyerinde çalıştırmak üzere yeni bir çalışma izni alması gerekmektedir.
    2- Yeni işverenin bu yabancıya ilişkin çalışma izin talebinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafında olumlu değerlendirilmesi halinde önceki çalışma izni iptal edilir.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBalık yemi satışında KDV var mıdır?
    Sonraki İçerikTicaret Gemilerine Ait Bilgi Değişiklileri Nereye ve Nasıl Bildirilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz