Ana Sayfa Muhasebe Bilançomuzda gözüken geçmiş yıl karları ve zararları enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak mı?

    Bilançomuzda gözüken geçmiş yıl karları ve zararları enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak mı?

    4
    0

    Bilançomuzda gözüken geçmiş yıl karları ve geçmiş yıl zararı enflasyon muhasebesine tabi olarak düzeltilecek mi? Bildiğim kadarı ile enflasyon düzeltmesine tabi değil kapanış kayıtları nasıl olacak 2023 senesinde

    Öncelik ile bir konuda hatırlatma yapmak istiyoruz . Sağlıklı ve hukuka uygun Enflasyon düzeltmesi yapabilmeniz için 555 sayılı VUK tebliğ ile 165 sayılı VUK sirkülerini incelemeniz gerekir. Aksi durumda yapacağınız işlemlerin yanlış yapma ihtimali oluşur.

    Sorunuza gelince; 570 / 580 hesaplar 698 hesaplar ile kapatılır. Enflasyon düzeltmesi yapılmaz. Örnek yevmiye kayıtları 165 sayılı VUK sirkülerinde vardır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 G.V. beyannamesi Ticari Kardan Mali Kara Ulaşmayı Gösteren Bildirim hangi tutarlara göre mi yazılacak?
    Sonraki İçerikAynı ay içinde birden fazla yazar kasa fişi toplamı  KDV hariç 5.000 TL üzeri ise Ba formunda bildirilmelidir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz