Ana Sayfa Vergi Benzin İstasyonlarının Düzenledikleri Yazarkasa Fişi Faturaya Dönüştürülür mü?

    Benzin İstasyonlarının Düzenledikleri Yazarkasa Fişi Faturaya Dönüştürülür mü?

    4231
    0

    AKARYAKIT İSTASYONLARINDA DÜZENLENEN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ (YAZARKASA) FİŞLERİ FATURAYA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR Mİ?
    68 Seri Nolu Genel Tebliğde belirtildiği üzere,
    1- Taşıt tanıma sistemi,
    2- Müşteri tanıma vb. sistemler,
    3- Özel olarak geliştirilen kartlar kullanılarak,
    4- Özel anlaşmalara dayanılarak yapılan akaryakıt satışları,
    dışında kalan diğer bütün satışlar için düzenlenen ödeme kaydedici cihaz fişleri tutarı ne olursa olsun fatura yerine geçen belge olarak kabul edildiği için, ayrıca faturaya dönüştürülmeyecektir.

    Ancak akaryakıt istasyon işletmecileri arasında yapılan özel anlaşmalara dayanılarak, gerçekleştirilen (ve pompalara bağlı ödeme kaydedici cihazlardan otomatik olarak çıkan fişlerle belgelendirilen) ve faturası mal teslimini müteakiben belirli periyotlarla düzenlenen akaryakıt satışlarına münhasır olmak üzere, bu satışlara ilişkin faturanın (katma değer vergisi açısından vergilendirme dönemi aşılmamak şartıyla) 15 gün içinde akaryakıt istasyon işletmelerince fatura düzenlenmesi mümkündür.

    Kaynak: Gelir İdaresi başkanlığı – Resmi Gazete(07.09.2006-26282)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikFazla Mesai Yaptığınızı Nasıl İspat Edebilirsiniz?
    Sonraki İçerikYurtdışı Sigortalılar Türkiye’de Sağlık Yardımlarından Nasıl Yararlanabilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz