Ana Sayfa Vergi Taşıt Kiralama Firması Aktifindeki Binek Otoyu Satarsa KDV Oranını Yüzde Kaç Olarak...

    Taşıt Kiralama Firması Aktifindeki Binek Otoyu Satarsa KDV Oranını Yüzde Kaç Olarak Uygulayacak?

    Ticari amaçla alım satıma konu edilen binek otoların satışında uygulanacak KDV oranı %20'dir.

    93
    0

    Asıl işi araç kiralama olan firmamız, 2022 yılında sıfır bir binek araç almış ve bunu 2023 yılında satmak istemektedir. Bu satış da uygulanacak KDV oranı nedir?

    Taşıt; 254 hesap da kayıtlı ise ve alışta ödenen KDV indirilmemiş ise satışta uygulanacak KDV oranı % 1’dir.

    Ticaretini yapmak amacıyla aldıysa ve 153 hesaba kayıt ettiyse; alışta ödenen KDV’si indirilmiş olması gerekiyor. Bu durumda satışta uygulanacak KDV oranı % 20’dir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDoğalgaz projelendirme, gaz açma ve iç tesisat işi yapacak olan mühendisin mükellefiyet türü ne olacaktır?
    Sonraki İçerikDefter beyan sistemindeki geç bildirimlerin cezası nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz