Ana Sayfa Çalışma Hayatı Artık İnternetsiz Ev Kalmayacak!

    Artık İnternetsiz Ev Kalmayacak!

    1459
    0

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars Akıllı Şehir ve Fiberkent Projesi tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Kars’ta örnek bir çalışma ortaya koyduklarını söyledi.

    Bakan, Türkiye’nin makinelerarası iletişimde önemli aşamalar kaydedildiğine 2023 Akıllı Ulaşım Vizyonu doğrultusunda karayollarını bilgi ve iletişim teknolojileriyle donatmaya başladıklarının bilgisini verdi.

    HER EVE İNTERNET
    Türkiye genelinde Türk Telekom ile Fiberkent adıyla yeni bir proje başlattıklarına belirten Bakan, proje kapsamında vatandaşların yüksek hızda internet ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için her binaya ve sokağa fiberi götüreceklerini ifade etti.

    Bakan, en uygun fiber dönüşümün sağlanıp, bu dönüşümlerin yapıldığı sahalarda her aboneye saniyede 100 megabit hızına kadar hat sağlanacağını ifade etti. Projeye ilk olarak Kars şehrinde başlandı. Projenin yıl içinde de tüm Türkiye’de uygulamaya geçmesi planlanıyor.

    İnternetsiz ev kalmasın adıyla bir seferberlik başlatıldığını belirten Bakan, bu seferberliğin ilk ve en önemli adımı, internet fiyatlarının her gelir grubu tarafından ulaşılabilir şekilde düşük olması gerektiğini belirtti.

    Türkiye’de sabit telefon abonesi olan ama bir kere bile internet kullanmamış yaklaşık 2 milyon hane olduğunu ve başlatılan seferberliğin ilk hedefinin de bu 2 milyon hane halkına ulaşması olduğuna dikkat çeken Bakan, Türk Telekom ile bu seferberlik kapsamında, ilk kez internetle tanışacak olanlar için özel bir tarife çıkarılacağını bildirdi.

    Kaynak: Ulaştırma, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikEmeklilerin de Tatile Gidebilmeleri İçin Çalışmalar Başladı!
    Sonraki İçerik2016 Yılı Muhtasar Beyannamesi İle Beyan Edilen Vergilerin Türüne Göre Dağılımı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz