Ana Sayfa Ekonomi ABD’nin Washington eyaleti idam cezasını kaldırdı

ABD’nin Washington eyaleti idam cezasını kaldırdı

756
0

ABD’nin Washington eyaleti idam cezasını kaldırdı

ABD’nin Washington eyaleti, Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin ölüm cezasının “keyfi ve ırksal açıdan taraflı bir şekilde uygulandığına” hükmetmesinin ardından idam cezasını kaldırdı. Washington, ABD’de ölüm cezasını kaldıran 20. eyalet oldu.

Eyalette ölüm cezası bekleyen 8 mahkumun cezaları derhal ömür boyu hapse çevrildi.

ABD’de geçen yıl 28 kişi infaz edildi.

Washington’da ise 2010’dan bu yana hiçbir cezayı infaz edilmemişti.

Karar oy birliğiyle alındı

Washington Yüksek Mahkemesi yargıçları, 1996’da bir kadına tecavüz edip, öldüren idam mahkumu Allene Eugene Gregory’nin temyiz başvurusu sonucu oy birliğiyle karar aldı.


Kaynak:BBC
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. MuhasebeNews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikKonkordato başvuruları artıyor
Sonraki İçerikVakfa Ait İşletmeler Şube Oluşturulmadan Beyanname Verebilirler mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz