Ana Sayfa Vergi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanına Yurt Dışı Seyahati İçin Harcırah Verilebilir Mi?

    A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanına Yurt Dışı Seyahati İçin Harcırah Verilebilir Mi?

    Harcırah; devamlı veya geçici bir görevle bir yere gönderilen görevlilere, bu yere gidebilmelerine, orda yiyip içme ve konaklama gibi yapacakları diğer giderlere karşılık verilen para veya yolluk demektir.

    148
    0

    Firmamız anonim şirket olup, yönetim kurulu başkanı iş için 15 gün ABD’de olacaktır. Bu durumda kendisine harcırah ödenir mi? bunu bordroya ekleyip vergilendiriliyor muyuz? Bu harcama gider yazılabilir mi? Vergisel boyutunu ve işleyişini öğrenebilir miyiz?

    Yönetim kurulu Başkanı veya yönetim kurulu üyesine HUZUR hakkı ödeniyor ise harcırah uygulaması yapılır. Harcırah uygulaması için aşağıdaki linkte bulunan bilgileri inceleyiniz.

    1 Temmuz 2023 – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında gelir vergisinden istisna yurtiçi ve yurtdışı harcırah tutarları bu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.

    2023 yılında Bütçe Kanununa göre yurtiçi harcırah tutarları bir önceki yıla göre artmış, maaş katsayıları Ocak ayında değiştiği için maaş dilim tutarları da değişmiştir.

    Yurtdışı harcırahlarına ilişkin olarak 10 Ocak 2023 tarihli ve 32069 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6656sayılı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar” ile “Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar”da 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yurtdışında uygulanacak harcırah tutarlarına ilişkin belirleme yapılmıştır.

    1 Temmuz 2023-31 Aralık 2023 döneminde geçerli aylık katsayısı, taban aylık katsayısı ve yan ödeme katsayısı ile harcırah tutarları değiştiğinden, yurt içi ve yurt dışına gelir vergisinden istisna harcırah tutarları ile istisna maaş dilim tutarları değişmiştir.

    devamını okumak için tıklayınız..


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSMMM ve YMM’ler Şirket Kurarsa Başka İlde İrtibat Bürosu Açabilir Mi?
    Sonraki İçerik5 Yıl Önce Alınan Gayrimenkulün Satışında KDV ve Gelir Vergisi Ödenir Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz