Ana Sayfa Vergi 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamına, Yıllık Beyanname İle Beyan Edilen Gelir ve...

    7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamına, Yıllık Beyanname İle Beyan Edilen Gelir ve Kurumlar Vergisi Mükellefiyetleri Girer mi?

    1533
    0

    1- YILLIK BEYANNAME İLE BEYAN EDİLEN GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFİYETLERİ HANGİ DÖNEMLER İTİBARİYLE YAPILANDIRMA KANUN KAPSAMINA GİREBİLİRLER?
    Vergilendirme dönemi yıllık olan vergilerde,
    1.1- 2016 takvim yılı ve önceki yıllara ilişkin vergilendirme dönemleri kapsama girmekte,
    1.2- 2017 takvim yılına ilişkin vergilendirme dönemi ise kapsama girmemektedir.

    2- GELİR VERGİSİNİN HANGİ DÖNEMLERİ YAPILANDIRMA KANUNU KAPSAMINA GİRER?
    2016 takvim yılına ilişkin olarak;
    2.1- 2017 yılının Şubat ve Mart aylarında beyan edilen gelir vergisi birinci taksitleri Kanun kapsamına girmekle birlikte,
    2.2- Kanunun 1’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinin (aa) alt bendi gereğince, 2017 yılının Haziran ve Temmuz aylarında ödenmesi gereken gelir vergisinin ikinci taksitleri Kanun kapsamına girmemektedir.

    ***Ayrıca, 2016 takvim yılına ilişkin olarak Nisan-2017 ayında beyan edilmesi gereken kurumlar vergisinin Kanun kapsamında olmadığı tabiidir.

    3- ÖZEL HESAP DÖNEMİNE TABİ MÜKELLEFLER HANGİ DÖNEM İTİBARİ İLE YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİRER?
    Özel hesap dönemine tabi olan mükellefler bakımından, özel hesap döneminin sona erdiği tarih ve beyanname verme süresinin son günü 31.03.2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olanlar kapsama girmekte, bu tarihten sonra olanlar ise kapsama girmemektedir.

    4- KIST VE TASFİYE DÖNEMİNE İLİŞKİN BEYANNAMELERDE HANGİ DÖNEMLER YAPILANDIRMA KANUNU KAPSAMINA GİRMEKTEDİR?
    4.1-
    2016 yılı kıst dönemlerine ilişkin olup vergi mevzuatı gereği 2017 yılı içerisinde verilmesi gereken yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinden, beyanname verme süresinin son günü 31.03.2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olanlar kapsama girmektedir.
    4.2- Tasfiye dönemine ilişkin olarak verilmesi gereken beyannamelerden kanuni beyanname verme süresi 31.03.2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olanlar kapsama girmektedir.

    Kaynak: Resmi Gazete (03.06.2017 – 30085)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikHarç Mükellefiyetleri 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikVeraset ve İntikal Vergisi Mükellefiyetleri, 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz