Ana Sayfa Çalışma Hayatı 4857 Sayılı Kanunun 25/II (I) Bendinde Belirtilen Hususlarla İlgili İşveren Tarafından Derhal...

    4857 Sayılı Kanunun 25/II (I) Bendinde Belirtilen Hususlarla İlgili İşveren Tarafından Derhal Feshi Nasıl Yapılır?

    3252
    0

    4857 sayılı Kanunun 25/II (ı) bendinde işçinin vermiş olduğu zarar miktarının bilirkişi veya ekspertiz raporuyla belgelenmesi gerekmektedir. Aksi halde işçinin iş sözleşmesinin feshedilmesi somut işlemlere göre yapılmış olmayacağından böyle bir fesihte haklı bir fesih olarak değerlendirilmeyecektir.

    NOT:
    4857 Sayılı İş Kanunu 25. Maddesinde İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri bölümünde bulunan (ı) maddesinde;
    İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması halinde işverenin haklı nedenler ile derhal fesih hakkı bulunmaktadır.

    Kaynak: İş Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBelediyenin İhtiyaç Fazlası Elektriği Perakendeci Kuruma Satması Halinde Vergi Hesaplanması Gerekir mi?
    Sonraki İçerikSinema, Film ve TV Dizilerinin Bir Yıldan Uzun Süreli Sözleşme İle Yurt Dışı Firmalara Satılmasından Dolayı Elde Edilen Gelir Hangi Döneme Kaydedilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz