Ana Sayfa Basından 4. Dönem Geçici Vergi Kalkacak mı?

4. Dönem Geçici Vergi Kalkacak mı?

3698
0

İSO Odakule Binası’nda düzenlenen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’na katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal 4. Dönem geçici verginin kaldırılması hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamalara göre Geçici Verginin sadece enflasyon nedeniyle alınan bir vergi olmadığını ifade eden Bakan Ağbal, bu verginin enflasyon olmayan ülkelerde de uygulandığını söyledi.

Bakan, geçici vergi uygulamasının kamu finansmanı bakımından yıl içerisinde kamu finansmanına süreklilik sağlayan kamu kaynağı olduğunu ifade etti. Bu nedenle geçici verginin kaldırılmasının söz konusu olmadığını açıklayan Bakan Ağbal, 4. Dönem Geçici Verginin kaldırılması konusunda gelir vergisi kanun tasarısında bazı düzenlemelerin olacağını açıkladı.

Kaynak: Maliye Bakanı Basın açıklaması (İSO Odakule Binası-Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı)

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDİKKAT!!! Yapılandırma Kanunundan Yararlanmak İçin Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2017 Cuma
Sonraki İçerikYıllık Ücretli İzin – 28 Haziran 2017

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz