Ana Sayfa İstatistik 2017 Yılı Ocak – Şubat Aylarında En Çok Hangi Faaliyet Dallarında Şirket...

    2017 Yılı Ocak – Şubat Aylarında En Çok Hangi Faaliyet Dallarında Şirket Kapanışı Yapıldı?

    1396
    0

    2017 yılı Ocak ve Şubat aylarında şirket türlerine göre bakıldığında en çok şirket kapanışı yapılan faaliyetler;

    1- Anonim şirketlerde;
    Elektrik enerjisi üretimi, toplam kapanan şirketler içindeki payı %43,27 oranla en yüksek olurken, sırasıyla %29,81 oran ile ikamet araçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı ve %10,58 oran ile bilgisayar programlama faaliyetleri yer almaktadır.

    2- Limited şirketlerde;
    İkamet araçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı, toplam kapanan şirketler içindeki payı %32,06 oranla en yüksek olurken, sırasıyla %9,20 oran ile lokantalar ve seyyar yemek hizmeti faaliyetleri ve %8,44 oran ile mühendislik faaliyetleri ve ilgili teknik danışmanlık faaliyetleri yer almaktadır.

    3- Gerçek kişi ticari işletmelerinde;
    İkamet araçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı, toplam kapanan şirketler içindeki payı %15,22 oranla en yüksek olurken, sırasıyla %10,66 oran ile belirli bir mala tahsis edilmesi mağazalarda gıda, içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticaret faaliyetleri ve %4,22 oran ile lokantalar ve seyyar yemek hizmeti faaliyetleri yer almaktadır.

    Kaynak: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAmerikan Başkanından Finansal Sektöre Destek Sözü!
    Sonraki İçerik2017 Yılı Ocak – Mart Aylarında Toplam 424 Bin Araç Üretildi!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz