Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2017 Yılı Mayıs Ayına Kadar İş Kazası Oranı %16,7’den, %9,9’a İndi!!

    2017 Yılı Mayıs Ayına Kadar İş Kazası Oranı %16,7’den, %9,9’a İndi!!

    1468
    0

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 2016 yılında işsizlik oranının %13’lere çıktığını söyledi. Bakan, 2017 Şubat ayında başlattıkları istihdam eylem planıyla 5 ay içinde 1 milyon 200 binin üzerinde yeni istihdam sağladıklarını bunun 1 milyondan fazlasının özel sektör tarafından sağlandığını ifade etti.

    Bakan, dünyayla yarışan bir ülke olarak özellikle iş kazalarında ve meslek hastalıklarında dünya standartlarının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda işveren, çalışan ve yöneticilerin birlikte tedbir almasının, standardı yükseltmesinin öneminden bahsetti.

    Bakan Müezzinoğlu, Dünyada her 15 saniyede 160 iş kazasının meydana geldiğini belirtirken, her gün yaklaşık 6 bin kişi iş kazası ve meslek hastalığı sonucu öldüğünü söyledi. Alınan tedbirler ve yapılan yasal düzenlemelerle 100 binde ölümlü iş kazası oranı 16,7’den 9,9’a indiğini açıklayan Bakan, duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.

    Birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne ifade eden Bakan, yapılan bütün denetimlerin, eğitimlerin, danışmanlıkların öncelikle inşaat, sonra maden, sonra metal sektörü ağırlıklı olduğunu ve gerek iş sağlığı ve güvenliği uzmanı gerekse iş yeri hekimleriyle ilgili hem eğiten hem kültürel dönüşümü sağlayan hem de gerektiğinde denetimlerle cezaları kesen bir süreci başlattıklarını ifade etti.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Yılı Nisan Ayı Sanayi Üretiminde 20 Ayın En Hızlı Artışı Gerçekleşti!!!
    Sonraki İçerikZiraat Odası Üye Aidatları, Odaya Ait İktisadi İşletmede Kurumlar Vergisi Matrahına Eklenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz