Ana Sayfa Ekonomi 2017 Yılı 1. Çeyreğinde Takvim Etkilerinden Arındırılmış Toplam Sanayi Çalışan Kişi Başına...

    2017 Yılı 1. Çeyreğinde Takvim Etkilerinden Arındırılmış Toplam Sanayi Çalışan Kişi Başına Üretim Endeksi %3,96 Yükseldi!!!

    1218
    0

    Bakan Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından Üç Aylık Ulusal Verimlilik İstatistikleri kapsamında yayımlanan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksinin, 2017 yılı 1. döneminde (2017 yılı Ocak-Mart), 2016 yılı 4. Dönemine göre (2016 yılı Ekim-Aralık) %4,04 arttığını, takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksinin de 2016 yılı 1. dönemine göre (2016 yılı Ocak-Mart) %3,96 yükseldiğini açıkladı.

    Bakan, işgücü verimliliğinin kaynaklarına bakıldığında 2017 yılı 1. çeyreğinde gerçekleşen artışın hem bir önceki döneme göre hem de önceki yılın aynı dönemine göre artan üretim endeksi kaynaklı olduğunu ve son 29 dönem için toplam sanayi verimlilik artışının kaynaklarına bakıldığında bu artışın üretim artışı kaynaklı olduğu ve büyümenin itici gücünün istikrarlı bir şekilde artan istihdamın yanında üretim endeksi olduğu ortaya çıktığını ifade etti.

    Verilere göre, 2010 yılı başından itibaren üretim endeksinin yıllık ortalama %5,28 arttığını açıklayan Bakan, bölümler itibarıyla bakıldığında, önceki döneme göre çalışan kişi başına üretim endeksinde imalat sanayini oluşturan 24 alt sektörün 19’unda artış olduğunu, bunların da;
    En büyük artış %20,79 ile mobilya imalatı,
    En büyük azalış ise %15,18 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı bölümünde
    olduğu ifade etti.

    Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTecilli Alacakların 7020 Sayılı Yapılandırma Kanununa Göre Hesaplaması Ne Şekilde Yapılacaktır?
    Sonraki İçerik2017 Yılı Nisan Ayı Sanayi Üretiminde 20 Ayın En Hızlı Artışı Gerçekleşti!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz