Ana Sayfa Muhasebe Yurt Dışından Şirket Adına Alınan Cep Telefonu Kayıtlara Alınabilir Mi?

    Yurt Dışından Şirket Adına Alınan Cep Telefonu Kayıtlara Alınabilir Mi?

    353
    0

    Şirket çalışanımız yurtdışından şirkete fatura ettirerek iş için kullanmak üzere telefon getirdi, getirdiği telefonun imei kaydı yapıldı, imei kaydı için çıkan harcı gider yazabilir miyim? (harç pasaport sahibi calısanımızın adına çıktı )

    Telefon GMS şirketini kimin adına kayıt edildi? Şirket adına kayıt edilmiş ise harç telefonun maliyetine yazılır. Amortisman yolu ile gider yazılır. Aksi durumda KKEG olarak kayıt edilir.

    Ayrıca şirket adına getirilen telefonun vergi yükümlülüklerinin incelenmesi gerekiyor. Gümrükleme işlemlerine tabi tutulması gerekiyorsa bunun gümrük müşavirlik firması ile konuşulması gerekiyor.


    Apple’ın yurt dışında bulunan bir mağazasından Türkiye’deki şirket adına satın alınan cep telefonu, bilgisayar, tablet ve benzeri cihazlar,  Türkiye’de 2 no.lu KDV beyannamesi ile beyan edilerek kayıtlara alınabilir mi?

    Türkiye’deki şirket adına yurt dışından satın alınan cep telefonu, bilgisayar, tablet ve benzeri cihazların Türkiye’deki şirketin aktifine alınabilmesi için bunlar için gümrük beyannamesi verilmesi ve gümrükteki yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

    Konu özelinde; 2 no.lu KDV beyannamesi yurt dışından alınan hizmetler için verilmektedir.

    Eğer yurt dışından alınan cihazlar bir gerçek kişi adına alınmışsa ve bu gerçek kişi bu cihazları Türkiye’deki bir şirkete satmak istiyorsa bu durumda şirketin bu ürünleri gerçek kişiden gider pusulası ile alması gerekmektedir. Gerçek kişi vergi mükellefi değilse gider pusulasında KDV ve stopaj hesaplanmayacaktır. Bu şekilde şirket aktifine alınan cihazlar için amortisman ayrılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt Dışına Yapılan Mal Satışının Faturası TL Olarak Düzenlenebilir Mi?
    Sonraki İçerik7440 – Stok Affı Kapsamında Oluşan 525 Fon Hesabı Ortaklara Dağıtılabilir Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz