Ana Sayfa Vergi Yurt Dışına Yapılan Hizmet İhracında E-Fatura Düzenlenir mi?

    Yurt Dışına Yapılan Hizmet İhracında E-Fatura Düzenlenir mi?

    2927
    0

    1- YURT DIŞINA YAPILAN FASON İŞÇİLİK HİZMETLERİ İÇİN (HİZMET İHRACI) E-FATURA DÜZENLENİR Mİ?
    Gümrük Beyannamesine konu edilecek mal ihracı faturaları E-Fatura sistemine kayıtlı ihracatçılar tarafından kullanılacaktır. Faturada mal bedeli var ise bu kapsama girer ancak sadece hizmet bedelli bir fatura düzenleniyor ise ve mükelleflerin ayrı bir fatura ile gönderme imkanları var ise e-Fatura zorunluluğu olmadan da gönderilebilir.

    2- İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-İRSALİYE KULLANILACAK MI?
    Hayır, ihracat işlemlerinde E-İrsaliye kullanılmayacaktır.

    3- E-FATURA UYGULAMASINDA İHRACAT FATURALARI İÇİN 01.01.2017 TARİHİNDEN İTİBAREN MERKEZ OLARAK GEÇİŞ YAPILIP, ŞUBE İÇİN İSE 01.07.2017 TARİHİNDEN GEÇİŞ YAPILABİLİR Mİ?
    Evet, yapılabilir.
    Gümrük çıkış beyannamesinin ekine aynı anda bir E-Fatura bir kağıt fatura konulabilir. 01.07.2017’ye kadar bir engel yoktur. E-Faturalar için belge kodu 0886, matbu faturalar için 0100 eşleşerek Gümrük Çıkış Beyannamesine belge eklemesi yapılacaktır.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Yılı Haziran Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi %0,07 Arttı!
    Sonraki İçerikSigorta Aracılarının (Acenteler) Alışta Yüklendiği KDV İndirim Konusu Yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz