Ana Sayfa Duyurular Yeni Vergi ve SGK Affı Geliyor! İlk Ödeme Temmuz-2017’de!

Yeni Vergi ve SGK Affı Geliyor! İlk Ödeme Temmuz-2017’de!

1781
0

1- 01 TEMMUZ 2016 – 31 MART 2017 TARİHLERİ ARASINDA VERGİ ve SGK BORÇLARINA TAKSİT İMKÂNI YOLDA
2016-Haziran sonuna kadar olan borçlarını taksitlendiren ancak 2016-Temmuz ile 2017-Mart sonuna kadar tahakkuk etmiş yani kesinleşmiş vergi ve SGK borçlarını kısmen veya tamamen ödeyemeyenler için yeni taksitlendirme imkânı geliyor.

Yeni düzenlemede “MATRAH ARTIRIMI” olmayacak
Yeni düzenlemede “STOK AFFI” olmayacak
Yeni düzenlemede “KASA AFFI” olmayacak
Yeni düzenlemede “ORTAKLAR AFFI” olmayacak

2- GEÇEN SENE TAKSİTLENDİRME KAPSAMINA ALINANLAR AYNEN DEVAM EDECEK
6736 Sayılı torba yasa ile vergi ve SGK borçlarını taksitlendiren mükelleflerin mevcut taksitlendirmeleri aynen devam edecektir.

3- GEÇEN SENE TAKSİTLENDİRME İMKANINDAN FAYDALANAMAYANLAR GEÇMİŞ TÜM BORÇLARI İÇİN BAŞVURABİLECEK
6736 Sayılı torba yasa kapsamında VERGİ ve SGK borçlarını taksitlendirme başvurusu yapmayan/yapamayanlar. Yeni düzenleme ile 31 Mart 2017 ve öncesi tüm borçları için başvuru yapabilecek.

4- TOPLAM BORÇ;  73 MİLYAR TÜRK LİRASI
Yeni taksitlendirmenin hacmi 72 Milyar Türk Lirası. Ne kadarının taksitlendirileceği başvurunun bitiminde belli olacak.

5- ANA PARA AYNEN KALACAK, GECİKME ZAMMINDA İNDİRİM OLACAK?
Önceki taksitlendirmede olduğu gibi Ana Para borcunda herhangi bir indirim olmayacak, Sadece Gecikme zammında indirim yapılacak. Ayrıca hesaplama sonucu borçlar 3 yıla yayılabilecek. İsteyen Peşin veya 6-9-12-18 taksitle ödeyebilecek. Taksitler 2 Ayda bir ödenecek.

6- YENİ TAKSİTLENDİRME KANUNU NE ZAMAN ÇIKACAK?
Yeni taksitlendirme kanununun Mayıs ayının ortasına kadar Resmi gazetede yayınlanması ve yayınlandığı gün yürürlüğe girmesi bekleniyor.

7- YENİ TAKSİTLENDİRME BAŞVURU SÜRESİ NE OLACAK?
Yeni Vergi ve SGK taksitlendirmesinin başvuruları Resmi gazetede yayınladığı güncen başlayıp, 30 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek.

8- YENİ TAKSİTLENDİRMENİN İLK TAKSİTLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Yeni Vergi ve SGK taksitlendirmesinin İLK TAKSİT ÖDEMELERİ;
Vergi için 31 Temmuz 2017 tarihine kadar
SGK   için 31 Ağustos 2017 tarihine kadar yapılabilecek

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikPrim Belgelerini Ve Defter Kayıtlarını Uygun Şekilde Vermemenin 2017 Yılı İçin Cezası Ne Kadar Biliyor musunuz?
Sonraki İçerikİtalya Mukimi Firmanın, Türk Firmasından Gayrimaddi Hak Kullanımı Sebebiyle Elde Ettiği Gelirlerin Vergilendirmesi Nasıl Yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz