Ana Sayfa Muhasebe Yansıtma Hesapları Geçici Vergi Dönemlerinde Kapatılmak Zorunda Mıdır?

    Yansıtma Hesapları Geçici Vergi Dönemlerinde Kapatılmak Zorunda Mıdır?

    208
    0

    Geçici vergi dönemlerinde yapmış olduğumuz geçici yansıtma ve stok yansıtma kayıtlarının, e-defter gönderimi yaparken yer alması gerekir mi? Yoksa yansıtma hesaplarını pasife mi almamız gerekir?

    Yansıtma işlemi geçici vergi beyanlarında zorunlu değildir. Yıl sonunda yansıtma işlemi yapılır. Geçici vergi için Düzenlenecek Gelir Tablosu MİZAN üzerinden yapılır. Bu kural e-defter içinde geçerlidir.


    EK Bilgi

    Teknik olarak gelir tablosunun oluşması için 7’li hesapların yansıtma hesapları ile 6’lı gelir tablosu hesaplarına yansıtılması gereklidir. Sorulmak istenen; yansıtmaların yapılarak 7’li gider hesapları ile bunların yine 7’li yansıtma hesapları ile kapatılmasının zorunlu olup olmadığın ise bu zorunlu değildir. 

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAkaryakıt Şirketinin Aktife Kayıtlı Tanker Satışında Uygulanacak KDV Oranı Nedir?
    Sonraki İçerikVergi Mükellefi Olanlara ve Olmayanlara Düzenlenecek e-Fatura ve Kağıt Faturada Sınır Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz