Yabancılara Verilen “Süreli Çalışma İzni” Nedir?

    Yabancılara Verilen “Süreli Çalışma İzni” Nedir?

    292
    0
    PAYLAŞ

    1- YABANCILARA VERİLEN SÜRELİ ÇALIŞMA İZNİ NEDİR?
    Yabancı çalışma izin başvurusunun olumlu değerlendirilmesi hâlinde yabancıya,
    1.1- İş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak koşuluyla,
    1.2- Gerçek veya tüzel kişiye ya da kamu kurum veya kuruluşuna ait belirli bir işyerinde veya bunların aynı işkolundaki işyerlerinde belirli bir işte çalışmak şartıyla,
    ilk başvuruda en çok 1 yıl geçerli çalışma izni verilir.

    2- YABANCILARA VERİLEN SÜRELİ ÇALIŞMA İZNİNİN UZATILMASI NASIL YAPILIR?
    Yapılacak çalışma izni uzatma başvurusunun olumlu değerlendirilmesi hâlinde yabancıya aynı işverene bağlı olarak,
    2.1- İlk uzatma başvurusunda en çok 2 yıl,
    2.2- Sonraki uzatma başvurularında ise en çok 3 yıla kadar,
    çalışma izni verilir.

    ***Ancak, farklı bir işveren yanında çalışmak üzere yapılan başvurular bu maddenin birinci fıkrası kapsamında değerlendirilir.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    BİR CEVAP BIRAK