Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yabancı Çalışma İzin Harçları Nasıl ve Nereye Ödenir?

    Yabancı Çalışma İzin Harçları Nasıl ve Nereye Ödenir?

    3822
    0

    Yurtiçinden yapılan yabancı çalışma izin (süre uzatımları dahil) başvurularında, talebi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygun bulunan yabancılar için yabancı çalışma izni harcı ve değerli kağıt bedelinin ayrı ayrı yatırılması zorunludur.

    ***Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başvuru yapan taraflara bu miktarları belirtir mesaj gelmeden ödeme yapılmaması gerekmektedir.

    1- Harç ve değerli kağıt bedelleri sadece internet sitesinde belirtilen Bankaların şubelerine yatırılabilmektedir. Yapılan ödemeler online sistem üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından görüldüğünden, ödeme yapıldığında (çok istisnai haller dışında) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ayrıca makbuz ibrazına gerek bulunulmamaktadır.
    2- Yurtdışından yapılan başvurularda çalışma izni harcı ve değerli kağıt bedeli çalışma vizesi alınırken yabancı şahıs tarafından ilgili dış temsilciliklere yatırılmaktadır.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikEv Hizmetlerinde Yabancı Personel Çalıştırmak Yasak mı?
    Sonraki İçerikKiralar Elden Ödenemez mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz