Ana Sayfa Vergi Vefat Halinde Vergi Dairesine Bildirimi Kimler Yapar?

    Vefat Halinde Vergi Dairesine Bildirimi Kimler Yapar?

    2578
    0

    1- KİMLER ÖĞRENDİKLERİ ÖLÜM VAKALARI VE İNTİKALLERİ VERGİ DAİRESİNE BİLDİRMEK ZORUNDADIRLAR?
    Aşağıda yazılı resmi makamlarla gerçek ve tüzel kişiler, her ay öğrendikleri ölüm vakaları ile intikalleri vergi dairesine yazı ile bildirmeye mecburdurlar.
    1- Sulh yargıçları,
    2- İcra,
    3- Nüfus memurları
    4- Tapu memurları,
    5- Mahalle ve köy muhtarları (Kendi mahalle veya köylerinde ölenleri bildirirler),
    6- Yabancı memleketlerdeki Türk konsolosları veya konsolosluk görevini yapanlar (Memur oldukları yerde ölen Türk vatandaşının soyadı, adı ve sıfatları ile Türkiye’deki ikametgahlarını Maliye Bakanlığına bildirirler),
    7- Banka,
    8- Bankerler,
    9- Şirketler ile emanet kabul eden gerçek ve tüzel kişiler (ölenin soyadını, adını, alacağının nev’ini ve miktarını bildirirler);
    9.1- Mevduat,
    9.2 Şirket hissesi,
    9.3- Emanet para,
    9.4- Eşya veya sair suretle alacak sahiplerinden birinin ölümü halinde.

    2- BİLDİRİM İÇİN SON SÜRE NE ZAMANDIR?
    Ertesi ayın 15’ inci günü akşamına kadar vergi dairesine yazı ile bildirmeye mecburdurlar.

    Kaynak: Vergi Usul Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDevir Tarihinden Sonra Yapılacak Örtülü Sermaye Hesaplaması İçin Esas Alınacak Öz Sermaye Tespiti Nasıl Yapılır?
    Sonraki İçerikYurt Dışında Yapılacak İnşaat İşi İçin Türkiye Merkezinden Malzeme Gönderilmesi Halinde Vergilendirme Nasıl Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz