Ana Sayfa Yaşamın İçinden Uzun yaşamın sırrı ortaya çıktı

Uzun yaşamın sırrı ortaya çıktı

1001
0
Uzun yaşamın sırrı ortaya çıktı
Son araştırmalar uzun yaşamın sırrını ortaya çıkardı

Eğer düşük karbonhidratlı besleniyorsanız, tükettiğiniz et miktarını kesinlikle hafife almamanız gerekiyor. Zira uzmanlar abartılı et tüketimine karşı özellikle uyarıda bulunuyor.

Son bilimsel araştırmalar protein gereksinimini nişastalı yiyecekler yerine baklagiller ve kabuklu yemişler gibi sebzeleri tüketerek karşılayan insanların, kırmızı ya da beyaz etle beslenen bireylere göre daha uzun yaşadıklarını ortaya çıkardı.

Karbonhidrat mı yoksa protein mi daha sağlıklı?

Boston’da bulunan Brigham & Kadın Hastanesi’nde yapılan araştırmayı yürüten Dr. Sara Seidelmann, sağlıklı yaşam ve zayıflama stratejisi olarak karbonhidratın yerine protein veya yağ tüketmenin her geçen gün daha popüler hale geldiğine işaret ediyor.

Ancak ellerindeki verilerin başka bir gerçeğe işaret ettiğini belirten Dr. Seidelmann, “Kuzey Amerika ve Avrupa’da yaygın olan hayvan etine dayalı düşük karbonhidratlı beslenme alışkanlığının yaşam ortalamasının düşmesiyle ilişkilendirilebileceğini ve bu tür beslenmenin teşvik edilmemesi gerektiğini gösteriyor.” diye konuştu.

Anahtar kavram “makul ve ölçülü” olmak

Dr. Seidelmann’ın araştırma ekibi pek çok durumda olduğu gibi beslenme alışkanlıkları açısından da “ölçülü olmanın” anahtar kavram olduğuna işaret ediyor. Buna göre makul miktarda karbonhidrat alan insanlar, hiç karbonhidrat tüketmeyen ya da sadece karbonhidratlı gıdalarla beslenenlerden daha uzun yaşıyor.

İşte dengeli beslenmenin tarifi…

Başka bir araştırmanın sonuçlarını açıklayan Kanada Nüfus Sağlık Araştırmaları Enstitüsü’nden Andrew Mente ve Salim Yusuf ise “The Lancet Public Health” adlı tıp dergisinde yayınlanan makalelerinde şu ifadelere yer verdi: “Varılan sonuçlara göre meyve, sebze, baklagiller, tam tahıl ürünleri, fındık, balık, süt ürünü ve işlenmemiş etlerin makul miktarda bulunduğu beslenme biçimlerini ‘dengeli beslenme’ olarak değerlendirmek mümkün.”


Kaynak: EuroNews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 

Önceki İçerikDefter – Beyan Sistemi Basit Usul Gün Sonu Hasılatı Ekleme Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikDefter – Beyan Sistemi Defter Ekleme ve Çıkarma İşlemleri Nasıl Yapılır ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz