Ana Sayfa Vergi Uzlaşma Talebi Ne Kadar Süre İçinde Yapılmalıdır?

    Uzlaşma Talebi Ne Kadar Süre İçinde Yapılmalıdır?

    1673
    0

    1- TARHİYAT ÖNCESİ UZLAŞMA NE ZAMAN YAPILIR?
    Tarhiyat Öncesi Uzlaşma;
    1.1- Nezdinde inceleme yapılan mükellefler incelemenin başlangıcından inceleme ile ilgili son tutanağın düzenlenmesine kadar geçen süre içerisinde her zaman uzlaşma talebinde bulunabilirler.
    1.2- İnceleme elemanlarınca yapılacak uzlaşmaya davet hallerinde ise, davet yazısının mükellefe tebliğ tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde uzlaşma talebinde bulunabilirler. 

    ***İncelemenin sonuçlandığı tarihte tarh zamanaşımının sona ermesine 3 aydan az bir zaman kalması halinde mükellefe uzlaşma talebinde bulunup bulunmadığı sorulmaz ve uzlaşma talebinde bulunmaya davet edilmez.

    2- TARHİYAT SONRASI UZLAŞMA NE ZAMAN YAPILMALIDIR?
    Tarhiyat Sonrası Uzlaşma;

    Uzlaşma talebinin, vergi/ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekir.

    Kaynak: Vergi Usul Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDar Mükelleflerden Hangi Hallerde, Hangi Vergi Kesintileri Yapılır?
    Sonraki İçerikEğitim Kurumlarının Kazançlarında İstisna?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz