Ana Sayfa Basından Unutmayın!!! “Sicil Affı” Başvurusunda Bugün Son Gün!!!

Unutmayın!!! “Sicil Affı” Başvurusunda Bugün Son Gün!!!

1240
0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 27 Ocak’ta yürürlüğe giren sicil affının son başvurularının bugün sona ereceğini belirtip, ticaret erbabı, esnaf, tacir, sanayici ve bireysel kredi kullananların sicil affına başvurmalarını gerektiğini hatırlattı.

Bakan bu sicil affının, faizsiz kredi ve teşviklerden yararlanmak için önemli bir nokta olduğunu belirterek, gerek kredi kartı borcu olanların gerekse bankalara bireysel borcu olanların bu fırsatı değerlendirmelerini istediklerini ifade etti.

Bakan Tüfenkci, 4458 sayılı Gümrük Kanuna Göre Mülkiyeti Kamuya Geçirilmesine Karar Verilen Kara Taşıtlarının Sahiplerine İadesi Hakkındaki Yönetmelik hakkında da, “Bu kapsamda son başvuru tarihi 31 Temmuz. Dolayısıyla sorunlu olan ve bu kapsama giren yabancı menşeli taşıtların ve soruşturma kapsamında olan taşıtların iadesi noktasında son gün 31 Temmuz. Bu tip araçları elinde bulunduran arkadaşlarımızın da vatandaşlarımızın da bu süreyi geçirmemesi gerektiğini ifade etmek gerekir. Yönetmelik kapsamında 774 araç iade edilmiş ve bu araçlardan toplam 4 milyon 470 bin 389 lira tahsil edilmiştir. Bu son günleri vatandaşlarımızın iyi değerlendirmesini istiyoruz. Tamamının başvurmadığını görüyoruz. Dolayısıyla bu araç başvurularının son günlerde artmasını da bekliyoruz.” dedi.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikSigorta Aracılarının (Acenteler) Alışta Yüklendiği KDV İndirim Konusu Yapılabilir mi?
Sonraki İçerik2017 Zorunlu BES Hakkında Merak Edilenler…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz